Аліна – одна з 206-ти розумниць України!

25.06.2009, 09:20 Переглядів: 2 462
Кременчуцькі випускники показали високі результати тестування.

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив результати тестування з української мови та літератури. 37292 випускника набрали менше, ніж 124 бали. Такі сертифікати не прийматимуться українськими ВНЗ. Отже, «двієчників» серед випускників 8,61%. А от розумників, які набрали найвищій показник, – 200 балів – усього 0,05 %. Цей подвиг здійснили 206 українських випускників 2009 року. І серед них є кременчужанка – Аліна Вітер, випускниця спеціалізованої школи № 10.

Аліна Вітер не лише набрала максимальні 200 балів з української мови та літератури. Вона ще переможець міського конкурсу знавців Конституційного права та неодноразовий призер міських та обласних конкурсів «Поетична весна». А поступатиме ця «гордість школи» до Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, переважна більшість випускників (43,01%) набрали по 150-180 балів. Але серед кременчужан чимало таких, хто не обмежився середнім показником, а набрав по 199 та 199,5 балів. Це:

Фаїна Матернюк, 199 балів, ЗОШ №3

Дівчина збирається поступати на факультет журналістики. У її шкільній характеристиці прямо сказано: «Колектив школи впевнений, що Фаїна прославить рідне місто своїми досягненнями у журналістиці!»

Юлія Кубітович, 199,5 балів, ліцей №4

Фантастична дівчина – має 31 диплом з молодіжної дипломатії. Серед її дипломів – російські, естонські, чеські і навіть в’єтнамські. Юлія планує стати дипломатом.

Віталій Грушецький, 199 балів, ліцей №4.

Віталій впевнений, що українські політологи мають бути порядними і високопрофесійними. Саме тому він збирається вчитися на політолога. А потім втілювати у життя свої патріотичні переконання.

Тетяна Поліщук, 199,5 балів (біологія), ЗОШ №22

Ця здібна учениця майже весь свій вільний час проводила на олімпіадах з хімії – брала участь навіть у Всеукраїнській. Планує поступати до Харківського фармацевтичного університету.

Євгенія Усачова, 199,5 балів, ЗОШ №22

Женя – крім української – старанно вивчала ще й німецьку мову. Навіть посіла призове місце на обласній олімпіаді. А вчитися вона збирається на юридичному факультеті Кременчуцького політехнічного університету.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх