Інваліди, дружина Президента і школа рівних можливостей

9.10.2009, 21:45 Переглядів: 2 062
Про досягнення школи № 12 варто розповісти окремо..

Це єдина у Кременчуці загальноосвітня школа, де послідовно ведеться робота з дітьми-інвалідами, які мають ураження опорно-рухового апарату. Причому опікуються ними не лише вчителі, а й учнівська волонтерська бригада 11-класників. Діти, які мають інвалідність, займаються у шкільних гуртках, беруть участь у шкільних виставах. А діставатися від дому до школи їм допомагають волонтери. Вчителі та гості на цих спільних спектаклях традиційно ридають. А діти спілкуються між собою.

Школа працює за програмою «Сприяння здоров’ю». Цього року, у травні, колектив школи переміг на конкурсі «Україна – 3000» та отримав Гран-прі «Сяйво добра». Нагороду вручала пані Ющенко. Вона ж передала переможцям п’ять учнівських путівок до «Артеку» та дві – до Китаю. До «Артеку» діти з’їздили. А от із Китаєм не склалося. Трохи «насвинячили» китайські свинки – переболіли поросячим грипом, через що відповідні служби запровадили карантин та скасували подорожі до країни. Втім, колись карантин скінчиться, і діти таки побачать Китай.

Найсуттєвіша нагорода, яку виборола 12-та школа на конкурсі «Україна – 3000» – це чотири сертифікати вартістю по 15 000 гривень для оплати навчання у Київській академії управління. Отже, чотири випускники школи навчатимуться у Києві безоплатно.

Загальноосвітня школа № 12 – єдина кременчуцька школа, чиї учні потрапили до альманаху «Молоді таланти України, XXI століття» (2009 р.) Це спортсмен Олександр Лизун (спортивні досягнення) та 11-класник Юрій Шевчук (досягнення у навчанні).



 
Теги: школа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх