Кременчужан обурюють злиденні школи та незкінченні побори у них

19.11.2009, 20:53 Переглядів: 2 175
В Кременчуці проведено соціологічне опитування.
Фото: Дмитрий Бабец

Кафедра соціально-політичних наук Кременчуцького державного університету (КДУ) провела щорічне соціологічне опитування кременчужан. Замовник – міська рада. Влада бажає знати, що думають громадяни.

Цікава все-таки штука, ці соціологічні опитування. От, наприклад, хто б міг очікувати, що зараз, у роздратованому передвиборчому Кременчуці дорослих чи не найбільше турбує невихованість дітей? Крім дитячої невихованості, їх ще страшенно дратують обідрані злиденні школи, до яких ці діти ходять. А також безкінечні шкільні побори до різних фондів. Та низький рівень освітньої підготовки дітей.

У цьогорічних анкетах, розроблених для соціологічного опитування, з’явився новий рядок: «Чи задоволені ви харчуванням у школі чи дитячому садочку?» Дивно, але навіть після скандалу з масовим захворюванням учнів 6-ї гімназії лише 25,3% кременчужан незадоволені дитячим харчуванням в освітніх закладах.

Дивіться таблицю, робіть висновки.

P.S. Для публікації у «Телеграфі» науковці надали порівняльну таблицю (дивись таблицю). У ній наведені результати соціологічних опитувань 2008 та 2009 років. Нашу увагу привернуло те, що кількість незадоволених у 2009 році відчутно зменшилась. Ми запитали у науковців, чому так? Що, громадяни цього передвиборчого року більше задоволені життям? Соціологи пояснили, що при проведенні цих двох досліджень застосовувались дві різні методики.

«Нема де культурно відпочити!»

Саме так кричав нетверезий громадянин, якого відносно чемно виводили із ресторану «Україна». Ніхто особливо не дослухався до слів п’янички. А вийшло, що дядя правий – таки нема, де культурно відпочити у Кременчуці! Так вважає 31,1% кременчужан. А 29,3% громадян ще й обурені «низьким рівнем змістовності відпочинку»! Але найбільше нас здивувало, що цілих 16,3% мешканців міста засмучені недостатньою кількістю бібліотек! Схоже, ми помилялись, коли думали, що останній, хто цікавився, «як пройти до бібліотеки», був босяк із фільму «Операція «Ы» та інші пригоди Шурика». Судіть самі – перед вами друга серія результатів соціологічного опитування.

Не влаштовують респондентів у роботі закладів культури, в першу чергу:

• недостатня кількість закладів культури - 31,1%;

• низький рівень змістовності відпочинку - 29,3%;

• платні гуртки художньої самодіяльності - 27,1%;

• незадовільний стан та матеріально-технічна база закладів культури - 26,1%;

• відсутність професійного театру - 23,7%;

• недостатня кількість бібліотек та їх низька забезпеченість періодичними виданнями, літературою - 16,3%.

Фото: Дмитрий Бабец

Опитування проводилось 14-18 жовтня 2009 року. Опитано 1000 респондентів. Визнано дійсними 938 анкет опитування. Похибка складає 3,2%. Опитування проведене лабораторією практичної психології та соціології кафедри соціально-політичних наук КДУ.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх