Старі нові парти

8.11.2007, 15:11 Переглядів: 5 301
У кабінеті фізики 14-ї школи учні сидять за партами, на яких замість коричневої фарби або написів «Сашко з 10-А, ти - супер» красуються незвичайні картини.

або Як у школі №14 одинадцятикласнки поєднали фізику з лірикою… на партах.

Таких парт, як у кабінеті фізики 14-ї школи, немає більше ніде!

Розмалювати парти таким чином -  ідея класного керівника одинадцятикласників та викладача фізики Оксани Білобров. «Наступного року нашій школі виповниться 60 років. Парти, які стоять у кабінеті фізики, удвічі молодші - їх не змінювали 30 років, - розповідає Оксана Борисівна. - Ідею з їхнім розписом я виношувала з півроку. Врешті-решт пішла до директора, мовляв, нові парти нам все одно не світять, а в мене є ідея, як привести до ладу старі. Та ще й так, що таких більше ні в кого не буде. Директор погодилася. Батьки моїх одинадцятикласників дуже допомогли - на розпис парт ми витратили понад 200 гривень. Щоправда, батьки поки що не знають про малюнки - ми їм сказали, що гроші потрібні просто на ремонт парт. Цієї п’ятниці будуть батьківські збори, там і подивимось, як їм наша творчість. Тепер мої одинадцятикласники жартують: «Гарно вийшло. Так що не бачити вам нових парт, Оксано Борисівно, ще 30 років!»
Парти взялися розписувати самі учні. Малюнки виконувалися олійними фарбами, зверху всю цю красу вкривали лаком. Щоб ніхто не заважав, одинадцятикласники працювали на канікулах. Робота над однією партою забрала від 30 хвилин до однієї години. Кожен малюнок присвячено певному розділу з курсу фізики з 7-го по 11 клас. «З такими партами мені й таблиці не потрібні - я все можу пояснити учням за допомогою малюнків, - посміхається викладач. - Щоправда, мої художники хотіли написати поряд із малюнками ще й відповідні формули. Та я не дозволила. То вже були б не малюнки, а шпаргалки».

Парти розмальовували Юля Знайдюк, Аня Парфенюк, Пилипенко Марія та Марія Рома (на фото). До розписів також «доклали руки» Марія Охременко, Юля Задорожня, Яна Кальченко, а також мама Юлі Знайдюк.

«Старенькі наші парти, - каже одна з художниць Марія Рома (на фото зліва). - За ними ще мій батько сидів, коли до цієї школи ходив. Тепер я за ними сиджу, та після мене ще хтось сидітиме». «Ми випускний клас, - приєднуються однокласники. - Так що ці малюнки - наш подарунок школі на згадку».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх