Чіпсам сказали „Ні!”

24.08.2006, 17:08 Переглядів: 2 522 Коментарів: -1
З першого вересня у школах заборонили продавати чіпси, сухарики, горішки, колу, фанту…Тобто все те, що так люблять діти. І те, що так шкодить їхньому здоров’ю..

Улюблені дитячі ласощі такі, як чіпси, тепер зникнуть із шкільних їдалень. Як розповів «Телеграфу» Геннадій Москалик, відповідний указ нещодавно видав міністр освіти Станіслав Ніколаєнко. «Ми ознайомили із нововведенням керівників навчальних закладів, і будемо контролювати, аби цей наказ виконувався», – каже пан Москалик.
Відтепер у школах не можна продавати всі продукти, у складі яких є синтетичні барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку та всі ненатуральні добавки. У шкільних їдальнях забороняється готувати страви з жирної свинини, подавати річкову й копчену рибу, додавати в салати майонез. Те саме стосується квасу,  газованих напоїв і тістечок, у яких містяться ненатуральні добавки. Втім, у санстанції кажуть, що прийняте міністром рішення не є чимось новим.  За нормативною базою, що існувала й раніше, ці шкідливі продукти не мали права на життя у шкільних буфетах.

Чим загрожують чіпси здоров’ю
Звичайно ж, перше, що страждає від шкідливої їжі, – це травлення. Багато хто з школярів заробляє на чіпсах та сухариках собі гастрит. Часто він супроводжується виразками шлунка й 12-палої кишки, гострими гастритами й панкреатитами. Крім того, ці продукти  руйнують клітини нервової й кровотворної систем. Через це в сучасних дітей систематична втома й дратівливість. А пізніше токсини викликають розвиток анемії й малокрів’я. Часто діти їдять улюблені ласощі брудними руками. Це прямий шлях до глистів. Чіпси й вся продукція, смажена у фритюрі, насичена канцерогенами. Вони часто спричиняють онкологічні захворювання, послабляють імунітет.

Чого чекати від шкідливої їжі
Жирна свинина. Містить у великій кількості екстрактивні речовини, які підсилюють виділення шлункового соку й підвищують кислотність шлунка. Це викликає гастрити й виразки шлунка.
Гриби. Важко засвоюються навіть дорослим організмом. Дітям до 12 років дієтологи забороняють їх давати взагалі. Навіть у здорових дітей гриби спричиняють нетравлення, спазми й кольки в животі.
Майонез. Містить багато консервантів, барвників, підсилювачів смаку. Зловживання майонезом підсилює головні болі, приступи хронічної утоми, нервові розлади.
Річкова риба. Заражена глистами. У забруднених водоймах вона вбирає величезну кількість техногенної гидоти. Рівень шкідливих речовин у ній сьогодні перевищує норми в 15 разів
Копчена риба. Містить велику кількість канцерогенів. Уній є багато солі та  консервантів. Часто, аби надати їй товарного вигляду, її підфарбовують штучними барвниками.
Газовані напої. Містять фтор, що виводить кальцій з організму. Від цього кістки стають крихкими, неправильно розвивається кістяк дитини. З'являються болі в суглобах і сутулість.
Квас. Дуже швидко псується. Вимагає ретельного дотримання режиму зберігання. Інакше швидке розмноження мікробів спричинить харчове отруєння або кишковий розлад. Якщо він перебродить, то в ньому зростає рівень алкоголю.
Чіпси. Перенасичені канцерогенами, ароматизаторами, барвниками. Містять багато солі й збуджують надмірну спрагу. Усе разом погіршує роботу печінки, нирок виводить із ладу підшлункову залозу.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: -1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх