В Україні хочуть змінити принципи формування зарплат педагогів

27.08.2023, 18:01 Переглядів: 1 982

 

У пілотному проєкті нової системи оплати праці для вчителів і директорів шкіл візьмуть участь 500 шкіл

В Україні хочуть змінити принципи формування зарплати та умови праці педагогів. Про це під час «Серпневої конференції» повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає «Українська правда».

- Це позиція президента й позиція міністра освіти, що ми маємо змінити умови праці, правила формування заробітної плати педагогів. Не може бути 50 видів доплат і врешті-решт отримання такої-то зарплати, — зазначив він. 

За словами міністра, під час запровадження змін враховуватимуть іноземний досвід формування зарплати працівників освіти.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий прокоментував, що впродовж 2023-2024 років відбуватиметься робота з формування політики та експертизи у сфері заробітних виплат, а у 2024-2025 роках запустять пілотний проєкт нової системи оплати праці для вчителів і директорів шкіл. У проєкті візьмуть участь 500 шкіл.

- Ми хочемо, щоб базова частина заробітної плати була близько 80%, надбавки близько 20%, а також ще кілька регіональних надбавок і доплата від директора школи. Таким чином, ми зробимо зарплату зрозумілою, прозорою, прогнозованою, і найголовніше, ми прагнемо підвищити зарплату, — сказав міністр Оксен Лісовий.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: redpost.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх