Уряд призначив нового міністра освіти і науки, але освітянська спільнота не задоволена

29.06.2020, 16:02 Переглядів: 23 147 Коментарів: 1

 

Заради призначення Сергія Шкарлета Кабмін додав ще одну ставку заступника міністра в штатний розпис МОН, але освітяни називають його колишнім регіоналом і плагіатором

Новим виконувачем обов’язки міністра освіти і науки в Україні став ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет. Як інформує портал «Нова українська школа», відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну 25 червня. Шкарлет є доктором економічних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України.


Для цього Кабмін додав ще одну ставку заступника міністра в штатний розпис МОН.


Адже тільки з цієї посади можна призначити т.в.о. Відтепер в МОН 7 штатних одиниць заступників міністра та державний секретар, – пояснили у міністерстві.


Перед цим парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.


Зранку 18 червня під Радою зібрався мітинг проти призначення Шкарлета міністром освіти і науки. Мітингувальники висловлювалися проти того, щоб МОН очолювала людина, політичне минуле чиєї пов’язане з «Партією регіонів» – у 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від «Партії регіонів». Тоді він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича. Згодом, у 2015 році Шкарлет безуспішно намагався потрапити до Чернігівської облради від БПП («Блок Петра Порошенка», зараз «Європейська солідарність»).


Також присутні на акції науковці звинувачували вже нового в.о. міністра у плагіаті.


Проблема в тому, що у роботах цього пана віднайшли купу плагіату. Вже вийшло 5 частин дослідження його «неймовірного» наукового доробку і всюди – фейспалм, – написав у Фейсбуці один з учасників акції кандидат фізико-математичних наук Антон Сененко.


Напередодні попередня міністерка освіти і науки Анна Новосад повідомила, що Шкарлет придбав за університетські кошти пікап замість того, щоб скерувати гроші на доплати викладачам чи інфраструктуру закладу:


Не скромне службове авто, а VW Amaroc Volcano за 1 500 000 гривень, які легко могли піти до доплати його кращим викладачам, чи на гуртожитки, чи лабораторії.


Сергій Шкарлет змінив на посаді т.в.о. міністра освіти і науки України Любомиру Мандзій.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: nus.org.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 031
30 червня 2020 09:18

Сколько их уже будут менять ? 


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх