Для першокласників в Україну привезуть 51 вантажівку конструктора LEGO

27.08.2019, 16:32 Переглядів: 4 144

 

Освітяни зазначають, що ігрові методики навчання з LEGO чудово працюють

В Україну завезуть 51 вантажівку конструктора LEGO для учнів перших класів. Починаючи з 2018 року, українські першокласники безкоштовно отримують набори LEGO «6 цеглинок» та «LEGO Play Box» після підписання меморандуму між корпорацією The LEGO Foundation та Міністерством освіти і науки України. Такі поставки надійдуть в Україну як на 2019-2020 навчальний рік, так і на наступний.


Міністр освіти і науки Лілія Гриневич пояснила:


- Ми бачимо, що ігрові методики навчання з LEGO дійсно працюють – учителі використовують набори коли вивчають з учнями склади, додавання та віднімання, і навіть під час фізкультхвилинок. Усі відзначають, що ці методики дійсно дають можливість наочно та доступно пояснити дітям матеріал, розкрити їхні вміння, навчитися працювати в команді, домовлятися, пропонувати нові нестандартні рішення. Ми вдячні LEGO Foundation, що вони побачили користь, яку дали ці підходи вчителям, і погодились продовжити програму ще на наступні 2 роки.


Як і минулого року, частина регіонів отримають набори «LEGO Play Box» пізніше за решту – це пов’язано з термінами виробництва, що необхідні для таких обсягів.


- Досвід минулого року показує, що точну кількість першокласників у кожному регіоні, в кожному місті і кожній школі ми можемо отримати не раніше 5 вересня. Це було б не так суттєво, якщо б зараз у нас не зростала кількість першокласників. Торік ми намагалися розрахувати потребу у наборах за аналогією до минулого року, водночас кількість першокласників зросла на 40 тисяч дітей, їхня кількість у різних регіонах також змінилася. Через це довелося робити корекції з доставкою впродовж року, —  повідомила Лілія Гриневич.


Тому прийняли рішення остаточно доформувати доставку після 5 вересня – коли буде відома точна кількість дітей, зарахованих у перші класи до кожної школи державної та комунальної форм власності.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: acc.cv.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх