Про тверезих сантехніків та багатих двірників

2.07.2009, 09:31 Переглядів: 2 726
«Житлорембудсервіс» про «новинки» у сфері комунальних послуг.
Двірники, які «хочуть працювати», зараз заробляють дуже непогано – близько двох тисяч гривень.

Першого липня керуючій компанії «Житлорембудсервіс» виповнився один рік. Її керівник Віктор Шкурат розповів про виконані роботи, чому комунальникам зараз працюється краще, а також про судові справи із боржниками і чому він проти підвищення тарифів.

Розділяй та господарюй

За словами пана Шкурата, основною відмінністю управляючих компаній від «жеків» є те, що зараз управлінцям не доводиться сушити голову над тим, де їм взяти двірників чи матеріали на покрівлю. І це дає певні результати. Наприклад, на думку пана Шкурата, в Кременчуці стало чистіше. Він пов’язує це з тим, що раз на три дні їхня інспекція контролює, як виконується робота з прибирання вулиць. Якщо брудно – то вживаються заходи.

– Наша компанія – замовник робіт, – пояснює Віктор Шкурат. – Нас зараз не хвилює, скільки потрібно двірників – це проблема підрядника, який відповідає за територію. Нехай він хоч бомжам по п‘ятірці платитиме. Бо зараз з‘явилися приватні підприємства - підрядники, які пропонують комплексне обслуговування будинку. Вони кажуть: «Дайте нам роботу. Можете зараз і не платити – ми зробимо, а заплатите пізніше».

Сантехнік без запаху – реальність

Вісім бригад по два-три спеціалісти зараз заміняють в Автозаводському районі 130 слюсарів, «які не задовольняли населення – приходили на роботу іноді «під градусом», іноді – вимагали гроші з мешканців». За словами Віктора Шкурата, час п’яних сантехніків скінчився, і край йому поклала саме «Швидка житлово-комунальна допомога».

– Швидка житлово-комунальна допомога – запатентований бренд, – каже пан Шкурат. – Гордість нашої компанії. Ми її перші придумали, ми її перші створили. Зараз всі, хто приїздить до нас вчитися (Запоріжжя, Черкаси, Сімферополь – ред.), бачать переваги цієї служби. Бригада виконує роботи будь-якої складності. В автомобілях є все необхідне обладнання, інструмент, включно із автономними електропідстанціями. Спеціалісти виконують до 60 заявок на день.

Комунальна «швидка» зараз працює з 8.00 до 18.00 години в робочі дні тижня. Через півроку, можливо, вона перейде на цілодобове чергування. Для будинків Автозаводського району, які обслуговує «Житлорембудсервіс», «швидка» - безкоштовна. Якщо ж проблемне місце – у квартирі, то потрібно додатково оплачувати послуги. Телефони «швидкої» – 77-57-63; 70-44-01; 70-43-55; 5-11-47.

Боржників – до суду 

За останні два місяці у ТОВ «Житлорембудсервіс» піднялися проплати на 5-6% і склали 92%. Комунальники пояснюють це тим, що люди побачили, як вони працюють, і радо несуть їм гроші, бо знають за що. Але дисципліни, певно, додають мешканцям юристи підприємства.

– Подаємо і до суду на боржників – без цього не обходиться, – каже Віктор Шкурат, – є такі, що по п’ять, сім, одинадцять місяців не сплачують за квартиру, хоча й не бідні люди. І лише пенсіонери не дозволяють собі бути боржниками.  
Зараз у судах «Житлорембудсервіс» «відвойовує» у 482 боржників близько 700 тисяч гривень. За словами юристів підприємства, 250 гривень коштує подача позову до суду на боржника. Тому пообтирати судові коридори матимуть нагоду ті, хто заборгував керуючій компанії більше 300 гривень, або близько трьох місяців не сплачує за квартиру.

Порівняй

За вісім місяців 2009 року «Житлорембусервіс» замінив 6815 погонних метрів трубопроводів (а «жеки» у 2008 - 3761), відремонтував 45573 кв м покрівель («жеки» - 13261), встановив 300 лавочок, чого при «жеках» у 2008 році не було.

Цікаво

• Будь-яка розмова між замовником послуг і диспетчером записується на спеціальний пристрій. Це «надихає» на ввічливу розмову. Якщо ж виникнуть проблеми із виконанням замовлення чи хтось поскаржиться, що його облаяли – це дуже легко перевірити, прослухавши запис.

• «Житлорембудсервіс» обслуговує 731 будинок загальною площею 2,5 млн. кв м. Всього у компанії 52926 абонентів.



 
Автор: konstantinov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх