Сидіть вдома. Закордонні паспорти скінчилися

21.06.2007, 21:06 Переглядів: 2 744
Терміново оформити закордонний паспорт неможливо. Така проблема виникла в Україні з початком літнього відпочинку. Паспорти нового зразку взагалі не видають, а старого – в обмеженій кількості, бо попит перевищує пропозицію..

З 10 червня в Кременчуці, як і в усій Україні, виникли проблеми з отриманням закордонного паспорту. Бланків паспортів старого зразку (з вклеєним на папір фото) у достатній кількості немає.
«Якщо раніше ми видавали закордонні паспорти нового зразку (з нанесеним цифровим фото), то тепер видаємо лише «старі» паспорти. Нам кажуть, що поліграфкомбінат «Україна» не дає бланків паспортів. Коли вони будуть - ніхто не знає. Нас щодня годують «ЗАВТРАками»,– пояснює начальник Кременчуцького відділення Державного підприємства «Ресурси-документ» Ольга Коробенко.
У іншому відомстві, що видає закордонні паспорти - відділі громадянства, іміграції, реєстрації фізичних осіб (в народі – ОВІР) теж потерпають від нестача бланків. Про це повідомила заступник начальника цього відділу Тетяна Печериця. «Документи на термінове виготовлення закордонних паспортів старого зразку ми не приймаємо взагалі. Ведемо прийом документів лише від тих, хто бажає зробити закордонний паспорт у звичайний термін – до 3 місяців. При цьому ми всіх попереджаємо про проблему з бланками»,– каже Тетяна Печериця.
В обласному відділі у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб «Телеграфу» розповіли, що зараз в області кількість бажаючих отримати закордонні паспорти перевищує кількість наявних бланків паспортів.

А може це – диверсія? Всі служби «кивають» на поліграфкомбінат «Україна», який не дає бланки паспортів.
Але  директор комбінату Валентин Музика каже, що підприємство випустило стільки бланків, скільки замовило МВС. Комбінат готовий надрукувати ще, якщо міліція надасть відповідне замовлення. На думку директора комбінату віддруковані бланки «хтось, десь притримує».
Заступник міністра МВС України Віктор Суслов в інтерв’ю газеті «Сегодня» назвав ситуацію з відсутністю бланків закордонних паспортів диверсією, при цьому не уточнив з боку кого.
Поміж тим в уряді заявили, що за тиждень-другий бланки таки мають з’явитися і ситуація стабілізується.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх