Ціни на житло «завмерли»

14.06.2007, 23:06 Переглядів: 1 953
Вартість квартир на ринку нерухомості Кременчука зараз не коливається і є стабільною. Експерти прогнозують, що влітку вона не змінюватиметься. Однак восени нерухомість має знов піднятися в ціні, особливо в нових будинках..

Ціни на нерухомість залишаються стабільними, в один голос стверджують кременчуцькі рієлтори. «Якщо раніше щомісяця квартири дорожчали десь на півтора відсотка, то з березня-квітня зростання припинилося, розповідає експерт агентства нерухомості. «Єдина система нерухомості» Микола Єршов. – Ціни не знижуються, однак і не підвищуються. Сьогодні двокімнатну хрущовку в центрі можна придбати за 32-35 тисяч доларів. Приблизно такі ж ціни були і навесні. І до кінця літа ситуація навряд чи зміниться». У Центрі нерухомості Кременчука «Гарант» додали, що двокімнатні квартири трохи зменшились у ціні. «Зараз на ринку немає ажіотажу. Ціни на житло  стабільні», – сказав фахівець агентства. Одна із причин «мертвого» сезону на ринку нерухомості: літо – пора відпусток. Крім того, позначилася нестабільна ситуація в країні та останні політичні події.

У вересні квартири знову будуть у ціні
Однак експерти очікують, що восени ціни на житло знову зростуть. Перше, що може подорожчати – новобудови. «Ціни на будівельні матеріали підвищилися, тому вартість новозбудованого житла має збільшитися», – каже фахівець Центру нерухомості «Гарант». Подорожчання нових будівель, звісно ж, потягне за собою  ціни на «вторинному» ринку ( на вже не новенькі квартири).
Думки фахівців щодо того, чи вплинуть нові парламентські вибори на ринок нерухомості, різняться.  Дехто припускає, що люди знов почнуть вкладати гроші в квартири, а дехто вважає, що політика не позначиться на житловому питанні. Голова ради директорів Української будівельної асоціації Лев Парцхаладзе заявив, що ціни на житло в Україні в найближчі п’ять  років падати не будуть.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх