Сирку з багнюкою не бажаєте?

17.03.2007, 11:03 Переглядів: 1 843
Співробітники відділу захисту прав споживачів на власні очі бачили, як продавець перемішує сиркову масу з багнюкою, ніби «так і було задумано»..
мал. Дмитра Бабця

«Ми отримали скаргу на кіоск, що працює на ринку «Аврора», – розповідає голова відділу захисту прав споживачів Наталія Міхно. – Там продають продукцію тільки Верхньодніпровського сирзаводу. Ми зробили там контрольну закупку».
Виявилося, що в кіоску торгують на звичайних побутових вагах, тоді як мали би встановити спеціальні, повірені ваги; у продавця немає санкнижки, а на деяких товарах відсутня інформація про дату їх випуску та сертифікація.
Але, як виявилося, це ще півбіди. «Коли ми підійшли, у них саме був прийом товару. Ми не відрекомендувалися, натомість сказали продавцю, що почекаємо, поки вони закінчать з вантажниками, – розповідає пані Міхно. – Бачимо – водій дістає ящики з товаром з машини і ставить їх прямо на асфальт. На тротуарах тоді було брудно, скрізь багнюка. А він бере ті ящики і передає їх прямо через прилавок. Багнюка капає у сиркову масу, що стоїть на прилавку відкритою. Продавець все це, як так і водиться, перемішала і стала до роботи».
Відділ захисту прав споживачів наклав на власника ПП адміністративний штраф у розмірі 170 гривень. Ще 255 додалися за відсутність на товарі інформації. «Ми також написали листа у санстанцію, – каже Наталя Міхно. – У таких випадках вони беруть проби продукції на аналіз. Ми також звернулися до адміністрації ринку і вже отримали від них відповідь. Адміністрація стверджує, що вжила необхідних заходів і недоліки усунула».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх