Ліфти стануть рідніші та дорожчі

14.12.2006, 19:12 Переглядів: 2 410
Із січня 2007 року в Кременчуці планується підвищити ціни на обслуговування ліфтів. Вони будуть різними навіть у межах одного будинку, бо вираховуватимуться окремо для кожного ліфта. Тариф, що зараз складає 10 копійок з квадратного метра житлової площі, може підвищитись до 30 копійок..

Як повідомив директор ремонтно-будівельного управління «Кременчукліфт» Олександр Антипенко, існуюча плата за експлуатацію ліфтів не відповідає затратам на їх належне утримання.
– Тепер, згідно з правилами розрахунку, спочатку буде встановлюватись вартість експлуатації базового ліфта (у звичайній 9-поверхівці), – розповідає Олександр Антипенко, – а потім вона буде множитись на багато коефіцієнтів, які враховують вік, стан і тип того чи іншого ліфта в нашому місті. Прорахувати вартість експлуатації кожного окремого ліфта для управління не є проблемою.
Зараз у міськвиконкомі погоджується базова ціна експлуатації ліфта – 400 гривень на місяць. (У Києві, Черкасах, Харкові – 600). Вона складається із собівартості, зарплатні (найбільша частка), запчастин, матеріалів, прибутку та адмінвитрат. Прибуток, до речі, вже давно «заліз у мінуси». Якщо зробити прості математичні розрахунки, то можна визначити, що кожен мешканець 9-поверхівки сплачуватиме за користування ліфтом по 3 копійки на день. Чим частіше їздиш, тим дешевша кожна наступна поїздка.
Також «головний ліфтер» розповів «Телеграфу», що 10 ліфтів, які зараз простоюють у місті, до 1 січня будуть запущені – гроші на їх ремонт уже «на підході». А ось на свято Нового року ліфти будуть відключені з 16.00 31 грудня до ранку 1 січня, щоб зберегти їх від вандальських проявів святкового настрою кременчужан.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх