Газ подешевшав лише у конфорках

4.11.2006, 13:11 Переглядів: 1 843
З першого листопада газ для населення подешевшав на 22%. Але на наших кишенях це не відобразиться: оплата зменшиться лише на три-чотири гривні у місяць..

Нещодавно Національна Комісія регулювання електроенергетики вирішила зменшити вартість газу для народу на 22%. Але ці зміни торкнулись лише блакитного палива, яке палає у конфорках багатоповерхівок. 'Зменшилась вартість того газу, який люди використовують для приготування їжі та підігріву води, – розповідає 'Телеграфу' начальник планово-фінансового відділу 'Кременчукгазу' Світлана Шутько. – Для мешканців приватного сектору і тих, у кого встановлено індивідуальне опалення, ціна залишилась незмінною – 41 коп. та 44 коп. за кубометр газу'
З першого листопада ті, хто мешкають у квартирі і не мають лічильника, будуть сплачувати за кубометр спожитого газу 35 коп. (замість 44 коп.), а з лічильником – 31 коп. (замість 41 коп.).
Мешканців приватного сектору  'обділили'  через те, що навіть за наявності лічильника неможливо визначити, скільки газу пішло на опалення, а скільки – на плиту. Для цього потрібно було б встановлювати лічильник 'на їжу', а це – нові витрати. Втім, економія від 'дешевого' газу зовсім незначна: людина, що мешкає  у квартирі сама, платитиме за газ на гривню менше, а родина зекономить за місяць лише 3-4 гривні.
Щодо тарифів на централізоване опалення та підігрів води, то їх перераховувати не будуть, бо вартість блакитного палива для організацій залишилась незмінною. Отже, подешевшання газу ніяк не вплине на найвитратніші статті сімейного бюджету.

Ціна питання. Наскільки ми заплатимо менше

У квартирі мешкає одна людина:
'Стара' ціна – 4,35 грн.
Нова ціна  - 3,38 грн.
Різниця: 0,97 коп.

У квартирі мешкає чотири особи:
'Стара' ціна – 17,40 грн.
Нова ціна  - 13,52 грн.
Різниця: 3,88 грн.

(розрахунки приведені за місяць)



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх