Житло дорожчає. Євреї не винні

24.08.2006, 17:08 Переглядів: 2 235
Ціни на квартири у Кременчуці поступово зростають – на 1-1,5 відсотки щомісяця..

Нещодавно містом поповзли чутки, що євреї, тікаючи з ізраїльських бомбосховищ, масово повертаються в Україну. Вони, мовляв, поголовно скуповують квартири, тому  ціни на житло стрімко летять догори. Щоб розібратись, що ж коїться на ринку нерухомості Кременчука і чи дійсно євреї винні у наших житлових бідах, ми звернулись до агентства з нерухомості «Єдина система нерухомості». Там нас поспішили запевнити: євреї ні до чого. І взагалі, стрімкого злету цін немає – квартири ведуть себе тихо і спокійно, планомірно зростаючи на 1-1,5% щомісяця. «Останнім часом нічого не змінилось, - каже експерт агентства з нерухомості. – Зростання цін цілком прогнозоване, обумовлене збільшенням вартості енергоносіїв. Якщо минулого року у травні та серпні були сплески – квартири дорожчали подекуди і на 10 відсотків на місяць через економічну нестабільність, то зараз житло зростає в ціні планомірно. Щодо біженців з Ізраїлю, то  я знаю лише одну єврейську родину, яка за цей час придбала собі квартиру в Кременчуці».
Ось так. Виявилось, що євреям у нас медом не помазано. Те саме стосується і інших іноземців – житло у Кременчуці їх особливо не приваблює. Квартири у місті більш-менш купляють хіба що росіяни, але останнім часом  наші східні сусіди також почали шукати щастя десь на інших землях.
Та «поступове» зростання цін на квартири для кишень звичайного кременчужанина виливається у фантастичні цифри. Наприклад, у серпні минулого року двохкімнатна «хрущовка» у центрі коштувала десь 22 тисячі доларів. Зараз за неї дають близько 30 тисяч. Якщо середня заробітна плата по місту складає 1186 гривень (за даними управління статистики), то кременчуцькому трудівнику доведеться 10 років нічого не їсти, не пити, не ходити у відпустку, аби придбати омріяне житло.  «Планомірне» ж зростання на 1-1,5% означає, що кожного місяця квартирка стає дорожчою приблизно на 1500-2000 гривень. Тож насправді на придбання затишної оселі ви можете покласти і 50 років свого життя.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх