План з вивчення німецької мови

1.07.2022, 16:30 Переглядів: 6 323

 

Коли люди в Україні обирають, яку з іноземних мов вивчати, то німецька йде на четвертому місці, пропускаючи вперед англійську, російську та французьку. Англійську традиційно обирають, оскільки вона інтернаціональна, а от німецька може програвати деяким через свою складність та жорсткість звучання. Однак ці стереотипи лише вигадка тих, хто не вивчав німецьку або любить пожартувати.

Також є міф, що німецька досить складна. В принципі, всі іноземні мови так чи інакше є складними. Німецька мова є другою найпоширенішою в Європі серед рідних мов (перше місце у російської) – нею розмовляють близько 130 млн людей з самого дитинства. Знання основ утворення речень або вимови слів сильно полегшать завдання вивчити німецьку, головне – правильно поставити собі цілі та терміни їх досягнення.

Взагалі, вивчення усього починається з фундаменту. Перше, що треба знати – алфавіт, бо інакше ви просто не зможете спілкуватись, а подальше навчання не матиме сенсу.

Німецький алфавіт – його особливості та відмінності від англійського

Абетка у німецькій мові складена з латинських літер, яких загалом 26. Одразу відзначимо, що фонетика легша, ніж у англійській: вимова звуків збігається з їхнім написанням, чіткий звук «р» та майже відсутні ситуації, коли одна й та сама комбінація слів звучить інакше в різних словах. Тепер розглянемо німецький алфавіт детальніше, зокрема, як правильно читати літери.

  

Опрацювання німецької з вчителем і без та оцінка власного прогресу

Як і при вивченні усього нового, німецьку слід вчити під керівництвом вчителя, особливо, якщо ви лише починаєте. Так ви засвоїте базові правила, відпрацюєте вимову, граматику. Але домашня робота також важлива, оскільки ви самі маєте закріпити пройдений матеріал, без підказок викладача. Для цього можна скласти графік із занять, які сприяють вивченню:

  • Дивитись фільми німецькою мовою.
  • Читати книжки.
  • Слухати аудіоверсії книг.

Не забувайте відстежувати свій прогрес: так ви побачите, наскільки ви покращили свої навички протягом певного періоду. Важливо хвалити себе за пройдений матеріал, навіть і маленький. Зокрема, ті з вас, хто дочитали до кінця, можуть похвалити себе, оскільки ви непомітно для себе пройшли перший урок з німецької, ознайомившись з алфавітом.

Подготовлено при поддержке школы BukiSchool

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх