Як почати займатись репетиторством та знайти перших учнів в Кременчуці?

1.07.2022, 14:30 Переглядів: 3 322

 

Останнім часом освіта зазнає все більших змін. Раніше навчання означало виключно сидіння на уроках, однак зараз діти в силу різних обставин вчаться онлайн. Через це починає процвітати репетиторство, коли вчитель та учень протягом заняття вивчають нові теми по одному з предметів. Такий режим зручний обом сторонам – нема потреби витрачати час, аби кудись доїхати.

Нерідко вчителі переходять на таку роботу, оскільки їм набагато легше працювати один на один з учнем, аніж з двадцятьма. Є більше часу на пояснення теми, опрацювання важких моментів, учень менше відволікається від навчання, та і можна обирати, кого вчити – не з усіма людьми приємно працювати.

Робота репетитором взагалі може бути у двох режимах: онлайн або наживо. Найбільш популярними запитами в Кременчуці (та і взагалі в Україні) є:

  • Українська мова та література.
  • Історія України.
  • Математика.
  • Англійська мова.
  • Біологія.
  • Хімія.
  • Фізика.

Рівень зарплати, звичайно, нижчий, ніж у Києві або інших великих містах – в середньому заробляти можна приблизно 150-200 грн за одне проведення заняття (зазвичай одна година). Якщо проводити по 10-15 занять, то можна заробляти трохи менше 10 тисяч грн на місяць – більше, ніж працюючи у школі, де витрачається більше сил через різні організаційні моменти. До того ж, податки у такому разі будуть меншими.

Проблеми на початку роботи репетитором

В кожній професії, коли ви робите перші кроки, виникають складнощі, коли ви не до кінця розумієте, як усе працює. Окрім знань предмету, треба розпочати пошук учнів. Для цього є кілька способів:

  • Оголошення на безкоштовних майданчиках в Інтернеті. Найпростіший варіант, де ви можете вказати рівень своїх знань, досвід роботи, досягнення.
  • Знайомства. Майже завжди у когось із знайомих (близьких чи не дуже) починаються пошуки репетитора, аби підготувати їхню дитину до здачі екзамену. Але зважайте, що деякі можуть зловживати вашим знайомством, просячи знижку або взагалі безкоштовні заняття.
  • Сайти репетиторів. Тут доведеться трохи витратитись, але є великий плюс – ви швидше знайдете нових учнів та сформуєте власну базу.

Труднощі можуть виникати, якщо ви хочете поєднувати репетиторство із навчанням або роботою. Вам доведеться орієнтуватись на ваш графік та вашого учня. Окрім цього, у вас буде чимала виснаженість. В маленьких містах працювати репетитором і легше, і складніше. Легше – бо люди більш-менш знають один одного, а тому вас можуть порадити комусь. Складніше ж через малу кількість людей, оскільки за учнів буде справжня боротьба.

Початок роботи з Букі

Якщо ви зацікавились професією репетитора, то можна спробувати співпрацю з сервісом Букі. Зареєструватись нескладно: для цього треба заповнити анкету, вказавши предмети, які викладаєте, свій графік та рівень оплати за заняття. Також можна обрати, як ви будете проводити уроки, онлайн або оффлайн.

Після реєстрації потенційні учні будуть з вами зв’язуватись, аби дізнатись про можливість співпраці. Якщо ви домовились, то можете складати зручний для себе та учня графік. Не забувайте, що клієнти лишатимуть відгуки про співпрацю, тож чим більше ви якісно підготуєте дітей до іспитів, тим більше матимете нових учнів у майбутньому.

Коли пошуки репетитора стають найбільш активними?

Знайти нових учнів можна у будь-яку пору року, проте частіше шукають репетиторів взимку або навесні, коли починається активна підготовка до майбутніх екзаменів. Працювати ж у цій професії можуть люди різної кваліфікації. До слова, її необхідно покращувати, адже чим вищий ваш рівень, то кращу репутацію, а значить і більше учнів ви матимете.

Підготовлено за підтримки сервісу Букі.

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх