Через здорожчання газу зупиняє свою роботу Пирятинський сирзавод

27.12.2021, 13:04 Переглядів: 7 444 Коментарів: 5

 

Крім того, виробники солодощів призупиняють виробництво частини асортименту через надвисокі ціни на газ

Генеральний директор ТОВ «Пирятинський сирзавод» Володимир Бартошак направив листа партнерам підприємства з повідомленням, що з 1 січня сирзавод змушений буде виконувати заявки на поставку продукції частково з подальшим припиненням виробництва, передає інтернет-видання «Полтавщина».

Серед причин такого рішення пан Бартошак називає вартість газу, яка наразі у 10 разів вища минулорічного показника. Проте після стабілізації фінансово-економічного становища «Пирятинський сирзавод» обіцяє відновити свою роботу.

Крім того, виробники солодощів призупиняють виробництво частини асортименту через надвисокі ціни на газ, інформує асоціація «Укркондпром». Президент асоціації Олександр Балдинюк повідомив, що 22 грудня ціна газу на біржі вже перетнула межу в 73 тис грн.

- Кондитерські підприємства вже кілька місяців балансували на межі рентабельності через надвисокі ціни на газ та зростання вартості всіх інших складових собівартості продукції. Адже вартість газу в цьому році зростала щомісяця, починаючи з січня, коли його вартість для виробників складала 5,9 тис грн. У минулому місяці виробники купували газ в середньому за цінами близького 40 тис грн, і вже при такій його вартості виробництво багатьох видів продукції було нерентабельним, а виконання раніше підписаних контрактів було збитковим для підприємств галузі. У грудні постачальники пропонували газ 55 по тис грн за тисячу кубометрів, при якій реалізувати вироблену продукцію за економічно обґрунтованими цінами вже було б дуже важко. А при вартості газу для виробничих потреб в 73 тис грн за тисячу кубометрів кондитерським компаніям простіше взагалі згорнути виробництво, адже при такій собівартості продукція буде незатребуваною ні на внутрішньому, ні на зовнішніх ринках, – пояснив він.

До асоціації входять кондитери з ПрАТ «Домінік» та ПрАТ «Кременчуцька кондитерська фабрика «Рошен».

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: mandry.ck.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

1 031
28 грудня 2021 09:50

Думаю, со временем многие "станут".

А если повысят цены , то будут гораздо дороже ввозимой продукции.

 Вот так наша "власть" поддерживает отечественного производителя.


5 0
4 365
1
28 грудня 2021 10:54

так это уже тарифный геноцид, чи ще ні? дє смєтуни?


4 6
4 365
1
28 грудня 2021 12:29

Українські хлібзаводи у зв'язку з надвисокими цінами на газ та неможливістю підвищити ціни на хліб працюють у збиток і попереджають про згортання виробництва та перебої з постачанням соціально значущого продукту. Якщо ціни на хліб не будуть підвищені, багатьом підприємствам доведеться закритися,



ура товарищи! кловану слава!


3 6
4 365
1
28 грудня 2021 13:38

Цитата: zzzzzz
дє смєтуни?
смєтають дизлайкамиsmile


2 3
4 365
1
28 грудня 2021 15:21

Канадська компанія TIU демонтувала обладнання своєї сонячної електростанції у Нікополі через конфлікт з Нікопольським феросплавним заводом Ігоря Коломойського.

Про це повідомив гендиректор TIU Canada Майкл Юркович, інформує Голос Америки.

"Система правосуддя виявилась неспроможною захистити наші інвестиції в Нікополі. Тож ми вирішили піти звідти", – сказав голова компанії.

Юркович нагадав, що сам президент України Володимир Зеленський надавав TIU персональні гарантії, вітаючи їхню роботу на інвестиційній конференції в Оттаві.


2 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх