Роман “Ворошиловград” Сергія Жадана стане фільмом

15.03.2016, 09:14 Переглядів: 1 718

Роман “Ворошиловград” Сергія Жадана стане фільмом

Про дорослішання, знаходження себе, своєї любові і своєї гідності

В Україні стартувала робота над екранізацією романа “Ворошиловград” Сергія Жадана, про це 10 березня на своїй сторінці у Facebook повідомив режисер майбутньої стрічки Ярослав Лодигін. Крім нього в роботі над картиною приймають участь автор роману Сергій Жадан, драматург і сценарист Наталія Ворожбит та продюсер Володимир Яценко. Зйомки почнуться уже цього літа.

 

Про наміри екранізувати роман Ярослав та Сергій заявили ще 2013-го року і за цей час написали пять варіантів сценарію для фільму і один для серіалу.

 

“Я знаю, що це довго. Я прочитав книгу в кінці 2010-го, коли вона вийшла, і відразу подумав, що це повинен бути фільм. Тому що немає нічого, що говорило б про сучасну Україну краще.” - пише про ідею створення фільму Ярослав.

 

Режисер називає жанр майбутньої роботи “істерном” (по аналогії з “вестерном”) і обіцяє українцям сонячний та іронічний фільм, що покаже справжню красу українського сходу та пояснить чому на Донбасі сталося те, що сталося, “хоча в ньому гинуть всього дві живі істоти - стара вівчарка на прізвисько Пахмутова і кращий футболіст аматорських футбольних ліг Луганщини Шура Травмований. Не вбивства пояснюють цю війну, а нездатність домовитися”. Для нього ця стрічка стане своєрідним дебютом в повнометражному кінематоргафі — до цього Ярослав знімав лише короткометражки.

 

“Тому що це історія про повернення додому, про захист свого - навіть якщо це богом забута заправка на пагорбі посеред Луганській області! Про дорослішання, знаходженні себе, свою любов і свою гідність. Такі речі часто там, куди не хочеться потрапляти.”

 

Гроші на зйомки фільму автори планують зібрати за допомогою краудфандінгових кампаній на Кікстартері та Спільнокошті (краудфандінг — фінансування громадою, це співпраця людей, які добровільно об'єднують свої гроші або інші ресурси разом, як правило через Інтернет, щоб підтримати зусилля інших людей або організацій).

 

Для довідки

Ворошиловград — роман українського письменника Сергія Жадана, присвячений історії українського рейдерства, опублікований 2010 року видавництвом Фоліо (Харків).

 

Роман переміг у конкурсі Книга року Бі-Бі-Сі за 2010 рік, а 2014 року роман був удостоєний швейцарської літературної премії Jan Michalski Prize. 12 грудня 2014 року на честь десятої річниці премії BBC Україна спільно з культурною програмою ЄБРР оголосили роман Книгою десятиліття Бі-Бі-Сі. Окрім української, роман виданий російською, польською, німецькою та французькою мовами.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх