Як одружуються призери МАН, а чиновники стають філософами

29.12.2009, 09:51 Переглядів: 3 181
28 грудня у міськвиконкомі пройшло урочисте відкриття 19-го міського конкурсу наукових робіт МАН. МАН – це Мала академія наук України..
Кременчуцькі освітяни співають гімн України

Навчаються та поглиблюють знання у МАН школярі. Вони ж пишуть та захищають науково-дослідні роботи. У Кременчуці, при міському управлінні освіти працює найуспішніше в Полтавській області відділення МАН. Як сказала його керівник пані Сьомик, «Кременчук завжди привозить із Києва більше медалей, ніж Полтава!»

Не можна сказати, щоб діяльність шкільної МАН послідовно цікавила кременчуцьких чиновників. Зазвичай, усі заходи проходили тихіше, на території Кременчуцького державного університету. Вперше за останні роки захід відбувся з такою помпою, у головній залі міськвиконкому. У залі відчувалося наближення виборів. Прибув і міський голова пан Глухов, і губернатор Полтавщини пан Асадчев. Кожен із них виступив. Як з’ясувалося, чиновники дуже цікавляться академічною молоддю та всіляко її підтримують. Або збираються підтримати. Потім.

На цьому засіданні ми взагалі дізнались багато веселого та корисного. Як з’ясувалося, начальник кременчуцького управління освіти пан Москалик захистив кандидатську та став кандидатом філософських наук – з чим «ТелеграфЪ» його і вітає. Це дуже на часі. На нашу думку, сьогодні лише філософське ставлення до проблем освіти може врятувати від тотального відчаю.

Дізналися ми і про те, що Мала академія наук не лише допомагає школярам поглиблювати знання, а й сприяє одруженню. Керівник кременчуцької філії МАН пані Сьомик розповіла з кафедри зворушливу історію про найпершого кременчуцького МАН-івця, який став переможцем всеукраїнського конкурсу. Нині він хірург. І цей хірург минулого року саме завдяки МАН (на засіданні відділення) зустрівся, нарешті, з дівчиною свого життя, що стала його дружиною. Хірург реальний, кременчуцький. Просто ми не впевнені, що він захоче побачити свою сімейну історію на газетних сторінках та ще й з прізвищами.

Тож робіть висновки, панове. МАН – це не лише школа знань для вашої дитини. Це ще місце, де можна знайти супутника життя з такою ж освітою, як у тебе – а у шлюбі це не зайве.

Після урочистостей школярі розійшлися по секціях захищати наукові роботи. Про результати їхніх змагань «ТелеграфЪ» повідомить у наступних номерах.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх