У місті хочуть створити театр

1.07.2007, 12:07 Переглядів: 1 707
Кременчужани мають вирішити, чи потрібен він місту.

Доцільність створення театру нещодавно обговорювали у Кременчуці. Існує кілька пропозицій щодо його розміщення, пояснила завідуюча відділу землекористування
міськвиконкому Олександра Шереметьєва. Серед них – реконструкція літньої сцени, що в парку Придніпровський, відродження театру на базі Палацу культури імені Котлова або «КрАЗ». До речі, рішення щодо створення театру у «кразівському» приміщенні було ухвалене ще років десять тому, однак ці папірці і досі припадають пилом у владних архівах…Ще один з варіантів – інвестор відбудує театр за власні кошти і здаватиме частину приміщення в оренду. Втім, скептики кажуть: не все так «рожево»: культура фінансується на 70 відсотків, працівникам не вистачає на зарплату, аматорські колективи ледь зводять кінці з кінцями, сплачуючи за оренду приміщення. А театр – задоволення не з дешевих. Якщо ж його і відродять, невідомо, хто і на яких умовах буде у ньому виступати. 
Втім, поки що влада ще вирішуватиме, чи потрібний місту театр. Для цього буде проведено опитування серед кременчужан. Їхні думки з цього приводу прийматимуть протягом двох місяців за тел. 74-32-73. Також своє бачення можна буде викласти у книзі «Кременчук театральний», що знаходиться у Краєзнавчому музеї.
Восени результати опитування заслухають депутати міськради. Далі вони будуть вирішувати, чи доцільне відродження театру. Лише після того, як народні обранці приймуть відповідне рішення, театр можна буде включити у програму розвитку міста і прохати на нього фінансування. Пані Шереметьєва зазначає, що ідею відродження театру у Кременчуці підхопив губернатор Полтавщини Валерій Асадчев. Він зазначив, що в області є можливість нам допомогти, однак не уточнив, яким чином.
Довідка. У XIX сторіччі театр знаходився на вулиці Гагаріна. Її навіть називали на його честь – театральна. Кременчук мав славу театрального міста: на гастролі приїжджали відомі театральні колективи країни. Але під час Великої Вітчизняної війни театр зруйнували.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх