Вакарчук покинув сцену, не попрощавшись…

15.06.2007, 00:06 Переглядів: 3 865
До Кременчука в рамках всеукраїнського туру приїздила група «Океан Ельзи». Основною метою візиту стала підтримка нового альбому «Міра». Це творіння «океани» присвятили Сергію Товстолузькому, відомому українському саундпродюсеру, який пішов із життя в березні..
Фото з архіву Дмитра БАБЦЯ
Фото: Дмитрий Бабец

Сергій Товстолузький та «океани»
Кілька слів про людину, котрій «О.Е.» присвятили свій новий альбом. Сергій Товстолузький довго співпрацював з гуртом Океан Ельзи. Він брав участь у створенні реміксу на пісню «Друг». На його рахунку успішні альбоми гурту «Модель» та «Суперсиметрія». Сергій продюсував також групи «Ремонт Води», «Табула Раса», «Джанго».
У ніч на 19 березня цього року 36-річний Сергій Товстолузький повісився на поясі від фартуха, прив’язаного до труби у ванній. Сталося це в його київській квартирі. Люди, котрі добре знали Товстолузького, стверджують, що він не вживав наркотики, а алкоголь приймав у розумних дозах. Говорять, Сергій і раніше намагався покінчити з життям, після чого був пацієнтом психіатричної лікарні. У Товстолузького залишилися дружина й маленька дитина.

Незапланована «Міра»
Новий альбом гурту «Океан Ельзи» «Міра» був презентований 25 квітня. До платівки увійшло 12 пісень, серед яких і вже відома «Все буде добре». За зізнанням музикантів, цей альбом, на відміну від попередніх, не був запланованим, і його запис та випуск відбулися спонтанно. Незважаючи на це, вже через тиждень після презентації диск став «платиновим», адже попередні замовлення на платівку склали 170 тисяч примірників. До речі, в Україні диск вважається «платиновим», коли продано 100 000 ліцензійних примірників.  

Соліст «Океану Ельзи» не дав прес-конференцію кременчуцьким журналістам. На фотографування виступу «океанів» також було накладено «табу».

Концертний трюк «Океана Ельзи»
Затримався концерт «океанів» на 20 хвилин. За цей час всі, хто прийшов, мали нагоду придбати біля входу кепку з надписом «Міра» (30 грн.), плакат улюбленої групи (2, 3, 5 грн.) та футболку з надписом «Океан Ельзи» (40 грн.) чи просто попити пива (не безкоштовно, звичайно).
Затримка виступу не перешкодила залу «вибухнути» відразу, як на сцені з’явилася група. «Закутаний» у шарф мікрофон, протерті джинси, сорочка на випуск вже стали атрибутом соліста «Океану Ельзи». Вакарчук, співаючи, тримався за стійку мікрофона двома руками, перекидав своє «знаряддя праці» з руки в руку, підкидав його та навіть один раз примудрився впустити. Виконував пісні наживо – мікрофон випав, а фанера не продовжила співати. По залі «океанець» не ходив, лише наближався до кінця сцени та махав тим, хто сидів на «гальорці» чи на балконі. Підійти ближче до зірки фанам не дозволяли суворі охоронці. Здавалося, що присутні вивчили майже всі пісні з нового альбому. Особливо жваво підспівували, коли Святослав виконував «Зелені очі». Це здивувало навіть саму зірку. Про «911», «Кішка», «Друг» та інші вже відомі композиції «Океану Ельзи» й годі говорити – зала в один голос виконувала їх разом з Вакарчуком.
Неочікуваним був раптовий «перекур» групи, коли Вакарчук пішов зі сцени «по-англійськи», не попрощавшись, тільки «буркнувши» щось на кшталт: «З вами була група «Океан Ельзи». Про «не фінал» концерту говорило лише те, що світло у залі не ввімкнули. Всі чекали на повернення «океанівців» та викриками: «Ва-кар-чук!», «О-ке-ан!» «виманювали» групу на сцену. Тим часом гітарист Петро Чернявський і справді «пихкав» сигаретою за лаштунками. Трюк з раптовим зникненням зі сцени спрацював – публіка шалено вітала Мілоша, клавішника, котрий першим повернувся на своє робоче місце – і «Океан Ельзи» продовжив концерт…

Побачити зірку на «шару»
«ТелеграфЪ» поспілкувався з прихильницею групи «Океан Ельзи». Наталка поділилася секретом, як потрапити на концерт зірки безплатно. Вона вже третій раз насолоджується виступом Вакарчука «на шару».
– Ми проходимо, коли концерт вже розпочався, – розповідає дівчина. – Зал повний. Якщо чесно, то нас пропускають без квитків, не запитуючи навіть, чи вони в нас є. До кінця першої пісні співака їх вже ніхто не перевіряє. А цього разу й поготів. Був аншлаг – усі місця зайняті, квитки продані.
Проте, як сказала Наталя, цього разу їй та її друзям, які теж ходять на концерти «зайцями», трохи не пощастило – не вийшло наблизитися до сцени.
Хочете спробувати пораду Наталії вже зараз? Прямуйте в міста, де ще «Океани» не побували. Найближчі концерти очікуються у Кіровограді (14 червня), Білій Церкві (16 червня) та Черкасах (17 червня). Повний розклад туру ви зможете знайти на офіційному сайті групи. До речі, там також можна прослухати уривки пісень з нового альбому.

«Міра»
Міра вогню
В кожного є своя.
В кожного є міра тепла,
Але ж тепло для всіх…

Я відчував,
Як недосяжна ти.
До тебе так, як до зірок,
І ти одна із них.

Приспів
Сьогодні нас двоє, нас двоє.
І я востаннє кажу: не йди.
Сьогодні нас двоє, нас двоє.
Якби сьогодні було завжди,
Було завжди.

Міра вогню
В кожного є своя.
в кожного є міра життя,
Але воно для всіх…

Я відкривав
Той незнайомий світ.
Я називав ніжним ім'ям
Кожну з ночей твоїх.

Приспів
Хто, як не ти, навчила нас
бути удвох сильним до сліз,
Бо до кінця ніколи вниз
Тої весни…
Хто, як не ти, в моїх очах
встигла знайти міру вогню,
Кимось заховані світи…
Якби сьогодні, якби сьогодні
Було завжди...



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх