„Сектор обстрілу - Гіндукуш”

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 764
Презентація книги кременчужанина Ігоря Мойсеєнка про бойові дії в Афганістані відбулася 23 лютого в міській бібліотеці..
Завуч дитячої художньої школи Володимир Терещенко (зліва), якому довелося бути свідком початку афганської війни, привітав автора (праворуч) з виходом книги

Повість, написана колишнім воїном-афганцем Ігорем Мойсеєнком, була урочисто презентована якраз на День захисника Вітчизни. Раніше цей автор видавав збірку своїх віршів, присвячених тій війні. Крім того, його твори серед інших публікувалися у збірці „Реквієм”, що вийшла до 15-річчя виведення військ з Афганістану. Тепер Ігор Мойсеєнко спільно з іншими авторами бере участь у розробці літературного альманаху і працює над продовженням 'Сектору обстрілу'. Національна спілка письменників України у своїй рецензії відзначила „довершеність художньої форми і унікальність цього твору” (в Україні й справді, на тему війни в Афганістані доволі мало прози). Як повідомив автор, повістю зацікавилась одна з російських кінокомпаній і запропонувала йому взяти участь у створенні художнього фільму за її мотивами. Колеги ж автора вважають, що твір гідний найвищих відзнак і номінували його на участь у найпрестижніших літературних конкурсах.
За словами голови правління спілки воїнів-інтернаціоналістів Автозаводського району Бориса Гонзи „Інтер”, книга „Сектор обстрілу” включена до державної програми „Українська книга”. А отже, є надія, що вона буде видана ще раз і тепер вже по всій Україні. Повість перекладена на українську мову і буде перекладена на англійську (для розповсюдження у США). А поки що частина накладу цієї книги передана до міських бібліотек і СВІ 'Інтер'.
Найзворушливішим моментом була участь дітей у створенні книги. Вихованці художньої школи проілюстрували повість своїми малюнками.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх