Чиновника виправдали. Медичні апарати – ні

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 783
Начальника облуправління охорони здоров’я Віктора Лисака виправдали у справі розкрадання 1,05 мільйона гривень державних коштів. Суд не знайшов провини лікаря у придбанні двох рентген-апаратів, які, за висновками експертів, несуть небезпеку для здоров’я людей..
Суд зняв з Віктора Лисака всі звинувачення

Жовтневий районний суд Полтави 24 лютого виніс виправдальне рішення щодо начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктора Лисака, передають «Українські новини”. Раніше йому було пред’явлено звинувачення у розкраданні державних коштів на 1,05 млн. гривень. Відповідно до рішення суду, з Лисака і осіб, що проходили з ним по кримінальній справі, зняті всі обвинувачення, а дії правоохоронних органів стосовно них визнані неправомірними.
Нагадаємо, у центрі скандалу Лисак опинився ще в лютому минулого року, коли новий начальник Полтавської міліції генерал-майор міліції Богдан Керницкий назвав його прізвище в зв'язку з протизаконною закупівлею двох рентген-апаратів для обласного протитуберкульозного диспансеру й обласної клінічної лікарні. Тоді тендерний комітет облздороввідділу, документи якого підписав Лисак, дозволив закупити два рентген-апарати вартістю майже 1,05 млн. гривень в однієї з одеських фірм. Як пізніше з'ясувалося, під маскою нової апаратури полтавські лікарні одержали зроблене кустарним способом устаткування, складене з частин різних рентген-апаратів, експлуатація яких заборонена в Україні.
Після того, як обстеження на них пройшли більше десяти тисяч полтавчан, з'ясувалося, що апарати небезпечні, як для пацієнтів, так і для персоналу, що їх обслуговує. Більше 50 людей заявили про погіршення здоров'я. Міліція порушила кримінальну справу, а рентген-апарати опечатали.
27 травня співробітники Державної служби по боротьбі з економічними злочинами обласної міліції затримали Віктора Лисака прямо на робочому місці і помістили в слідчий ізолятор. Постановою від 3 червня його було відсторонено від посади через „можливий негативний вплив на хід досудового слідства”. 9 червня 2005 року чиновника звільнили під підписку про невиїзд через погіршення стану здоров'я. 13 серпня депутати Полтавської обласної ради звернулись з проханням до начальника обласної міліції Богдана Керницького, губернатора Степана Бульби і прокурора Полтавської області Віктора Войцишена відновити раніше затриманого Віктора Лисака на посаді начальника управління охорони здоров'я. Депутати запевняли, що відсутність начальника негативно відбивається на діяльності галузі охорони здоров'я області.
Тепер, Віктор Лисак відновлений на посаді начальника управління охорони здоров'я за рішенням суду.
Що стосується роботи рентген-апаратів, то у справі залишається багато питань. Наприклад, що робити з апаратами? Як компенсувати шкоду заподіяну здоров’ю людей? Хто нестиме за це відповідальність? На ці запитання обласні правоохоронці пообіцяли відповісти наступного тижня.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх