МПК очолив романтик

19.06.2010, 23:50 Переглядів: 2 659
Директором Міського палацу культури призначено Сергія Ситника.
Сергій Ситник (справа) закінчив акторський факультет Дніпропетровського театрального училища, а також інститут Карпенка-Карого (театрознавство), а також – «морехідку» на Далекому Сході. І усюди отримав «червоні» дипломи. Навіть у «морехідці» був найліпшим судовим механіком на курсі. Певний час працював у Сімферопольському академічному театрі російської драми. Їздив за великим коханням аж до Свердловську. Потім повернувся до Кременчука. Організував Кременчуцький Троїцький театр. Трохи згодом власними руками побудував дім для своєї сім’ї ( бо коштів на робітників не було). І, нарешті, новий директор МПК впевнений, що «все в житті тримається на коханні». Ми ж казали – романтик.
Фото: Дмитрий Бабец

15 червня трудовому колективу Міського палацу культури представили нового директора МПК – Сергія Ситника.  Колишній директор, пан Меренков, відбув керувати палацом культури у Комсомольську.

Нового  директора кременчуцького МПК  представляв колективу начальник міського відділу культури пан  Кондрашов.  Свого часу він працював разом із Сергієм Ситником у палаці культури «Нафтохімік».  Там пан Кондрашов і оцінив творчі та організаційні можливості  Ситника.  Як стало відомо «Телеграфу», кандидатуру нового директора позитивно сприйняв і міський голова пан Глухов.  Свого часу міський голова дав попередню згоду на те, щоб Сергій Ситник очолив Кременчуцький драматичний театр.  Пам’ятаєте, була така фантастична історія – у Кременчуці збиралися будувати театр?  Ну, так більше не збираються. Треба розуміти, бюджетні  кошти, сплачені за проект, пішли за вітром.  Зате Міський палац культури отримав цікавого керівника. За фахом  Сергій Ситник режисер та актор.  Чимало років він керує Кременчуцьким Троїцьким театром – громадською організацією акторів-аматорів.  Трупа театру грає п’єси Мольєра та Макса Фріша.  Але, як неодноразово зізнавався сам Сергій Ситник, його улюбленою п’єсою залишається таки «Езоп».

До речі, під час офіційної церемонії представлення Сергій Ситник розповів  майбутнім колегам байку свого улюбленого Езопа.  Це історія  про нахабних  жаб та ненажерливу гідру. Розумієте, жили-були на болоті жаби, і був у них страшний гармидер.  От вони і випросили у богів собі начальника – щоб навів порядок.  А боги-пустуни  взяли і скинули їм з неба величезний жбан – сказали, що це і буде жаб’ячий  начальник.  Жбан лежав собі тихенько на болоті.  Жаби на нього чхали, зовсім не боялися, і, зрештою, геть затовкли. А потім  попросили у богів нового  начальника – справжнього, щоб його боятися.  Боги мугикнули, і скинули у жаб’яче болото гідру.  Вони навіть не встигли повідомити, що це новий начальник – гідра миттю поковтала всіх  жаб, вони навіть квакнути не встигли.  Така історія.  А Сергій Ситник пообіцяв колегам не бути ані жбаном, ані гідрою.



 
Теги: директор
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх