Дівчина не може довести, що їй зламали щелепу

19.06.2010, 23:49 Переглядів: 5 851
До редакції звернулася Оксана Корень і розповіла про свою проблему..
Цей знімок, за словами потерпілої, засвідчує наявність перелому, але експерт його не хоче розглядати, бо він «зроблений на комп‘ютері і його можна змінити». Медики у цій історії більше довіряють звичайним фотоплівкам.

Дівчина ніяк не може домогтися справедливості – аби закон покарав її кривдницю.

28 лютого Оксана із чоловіком відпочивала в одному з нічних клубів Кременчука. Неподалік «відривалася» компанія дівчата – святкували день народження. На танцмайданчику Оксані неодноразово наступала на ноги одна й та сама дівчина. Звісно ж таке ставлення нікому не сподобається – зауваження, розпал конфлікту… Раптом, дівчина схопила келих із шампанським та виплеснула його на Оксану, а потім бокалом вдарила її по обличчю…

На місце пригоди виїхала міліція, «швидка» – факт зафіксували. Була написана заява в Автозаводський райвідділ міліції. Все, як годиться у таких випадках. Оксана перебувала у нейрохірургічному відділенні третьої лікарні з дня інциденту до 23 березня. Після цього історію її хвороби передали до судмедекспертизи (СМЕ) для встановлення тяжкості тілесних ушкоджень. І тут, за словами Оксани та її чоловіка, почалися проблеми.

– У мене перелом на щелепі, через який я не можу вже нормально розмовляти, – каже Оксана, – його зафіксували на знімках, які я зробила у приватній клініці на сучасному обладнанні. Але ці знімки в СМЕ назвали «фотошопом» і відмовляються надавати висновки про ступінь тяжкості тілесних ушкоджень. А без них не може бути порушено кримінальну справу, а я не можу домогтися справедливості. Міліція відмовила у порушенні справи через відсутність висновків.

Першого квітня Оксана написала заяву в прокуратуру стосовно дій судмедексперта, але досі ніякого реагування не відчула. Джерело у СМЕ «Телеграфу» повідомило, що потерпілій запропонували пройти додаткове обстеження, тому що жоден лікар у Кременчуці та Полтаві не захотів описувати знімки, які роздруковані з комп‘ютера. Оксана ж відмовляється від нього, оскільки додаткове «опромінення» лише завдасть шкоди її здоров‘ю.

Відомо, що для надання висновку СМЕ надається один місяць, але його й досі немає. Чому? Кожна зі сторін киває на іншу. У чому ж справа, ми запитали у помічника прокурора Кременчука, який розбирається зараз у цій історії.

Помічник прокурора Кременчука Олексій МОМОН:

– Прокуратурою міста була скасована відмова у порушенні кримінальної справи, яку зробили в Автозаводському райвідділі міліції. Матеріали справи направили на додаткову перевірку.

– Чому досі немає результатів прокурорської перевірки стосовно дій працівника СМЕ Кременчука?

– Обласне управління судово-медичної експертизи проводило службове розслідування стосовно цієї ситуації. Був зроблений висновок, але до нас він ще не надійшов. Ми очікуємо його сьогодні-завтра (до 17 червня – ред.).

– Правомірно чи ні використовувати знімки, які були зроблені у приватній медустанові?

– Експерт у своїй роботі керується певними правилами та інструкціями. Якщо йому недостатньо інформації, він може вимагати додаткового обстеження.

– Чому не порушується кримінальна справа, хоча жінка провела в лікарні більше 21 дня?

– Це лише одна з умов встановлення ступеня тяжкості тілесного ушкодження. Воно визначається лише за висновками судмедексперта. А він не надав цих висновків... Перевірка продовжується. Про її результати обов‘язково повідомлять заявника.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх