Кабмін ухвалив рішення щодо індексації пенсій на 14% для 10 млн українців

16.02.2022, 18:28 Переглядів: 2 646 Коментарів: 1

 

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль після засідання Кабінуту міністрів

Як повідомляє «Урядовий портал», прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з 1 березня на 14% буде проіндексована пенсія для більш ніж 10 мільйонів українців. Відповідне рішення Кабінет Міністрів України ухвалив сьогодні, 16 лютого, на черговому засіданні.

- Індексація стосуватиметься українців, які отримують страхові пенсії. А також вперше за новим принципом ми збільшуємо пенсії військовим, — зауважив Денис Шмигаль.

Як відзначив прем’єр-міністр, з 1 березня встановлюється доплата для людей, які не підпадають під індексацію, оскільки пенсії їм були призначені протягом трьох останніх років.

На 14% будуть проіндексовані доплати й українцям віком від 75 років.

- Крім того, ми індексуємо пенсійні виплати деяким категоріям громадян на випередження. За рішенням Уряду вже зараз будуть проіндексовані так звані соціальні пенсії, які мали зрости лише в грудні цього року у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму, — підкреслив Глава Уряду.

Денис Шмигаль також нагадав, що напередодні Верховна Рада України ухвалила урядовий законопроект, який ліквідовує дискредитаційну норму, згідно з якою військовослужбовці, вчені, держслужбовці та інші категорії українських громадян не підпадали під щорічну індексацію. Пенсії відтепер будуть перераховуватися щорічно 1 березня. За словами Прем’єр-міністра, це дозволить гарантувати стійкість пенсійного забезпечення.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 457
16 лютого 2022 21:00

Ого, а цены на коммуналку и с апреля опять вода и.т.д. , а цены на продукты? Подняли на 14%, а забоали 40% - эпоха зубожіння скінчилась...для родичів слуг....


11 7

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх