Комунальну мережу аптек у Кременчуці пропонують віддати в оренду приватній особі

24.11.2009, 22:10 Переглядів: 2 301

Комунальну мережу аптек у Кременчуці пропонують віддати в оренду приватній особіЗа аптечною мережею тягнеться борг у 500 тисяч гривень.

Комунальну мережу аптек у Кременчуці пропонують віддати в оренду приватній особі

Колектив проти того, аби віддати аптечну мережу у приватні руки
Фото: Дмитрий Бабец

19 листопада, ввечері, у аптеці, що на перехресті вулиць Бутиріна та Радянської, було людно. У невеличкому приміщенні зібралося близько сорока жінок. Це – колектив комунального підприємства «Міжлікарняна аптека № 211», до якого входить 11 аптек. Цього дня на фармацевтів чекала неприємна звістка: підприємство пропонують віддати в оренду приватній особі. За аптечною мережею тягнеться борг у 500 тисяч гривень. Добродійник пропонує заплатити ці гроші і далі керувати підприємством на правах оренди.
– Від міського голови надійшов лист про те, що цілісний майновий комплекс «Міжлікарняну аптеку № 211» разом із боргами має бажання орендувати приватна особа. Тобто, спочатку передадуть мережу в оренду, а потім створять якесь приватне підприємство «Сонечко». Необхідно дати письмову заяву, чи згодний із цим колектив. Як вирішите, так і буде, – повідомила співробітникам на зборах директор «Міжлікарняної аптеки № 211» Лідія Овчаренко. І додала про ще один варіант. Колектив може сам погасити ті борги і взяти мережу під власну опіку. Однак для цього кожна із працівниць має сплатити по 12-13 тисяч гривень.

Кілька хвилин було тихо. А потім дуже голосно – жінки обурювались і наперебій ставили запитання:

– А чому немає нікого з виконкому? Чому звідти ніхто не прийшов розповісти нам про це?

– А хто ж відпускатиме ліки по безкоштовним рецептам? А хто постачатиме медикаменти до лікарень, вони що, братимуть прямо з аптечного складу? А як же наркотичні препарати, які друга міськлікарня у нас бере? Наша ж аптека у них під боком, а як закриють, їм доведеться кожного дня через міст їхати та наркотики із собою возити?

– Цей підприємець гасить борги, закриває підприємство і створює нове? Я проти, вважаю, що комунальне підприємство потрібно зберігати, а не знищувати!

– Тимошенко ж нещодавно розповідала, що в Україні – лише 5 відсотків комунальних аптек, а повинно бути більше. Треба направити листи на Тимошенко. А як приїде хтось із політиків – потрібно з ним зустрітися. Підемо до Глухова усі разом!
У протоколі зборів записали, що колектив проти передачі підприємства в оренду. Під документом підписались співробітники – більше 40 чоловік. Чи допоможе це зберегти заклад?

– Я запитала у мерії, що буде, якщо люди будуть проти. А у відповідь – тиша, – розказала пані директор.

Працівники кажуть, що намагались потрапити до мера, ходили двічі, однак їх так і не прийняли.

Загадковий борг

За словами Лідії Овчаренко, борг у мільйон гривень був створений ще при колишньому директорі підприємства. Ці кошти аптекарі винні постачальникам медикаментів. Директор пішла, борг залишився. Десь за півтора роки його вдалось зменшити до 500 тисяч гривень. У колективі підприємства подейкують, що борги спеціально зроблені, аби віддати підприємство у «добрі руки».

Коментар 

«Шукаємо спосіб вивести підприємство із боргів»

Міський голова Микола Глухов:

– Підприємство має значну заборгованість. Ми не перший місяць шукаємо спосіб вивести його із боргів. Допомагати з бюджету гасити борги, які вони наробили, я не можу, тому що або повинні ліки лежати на цю суму, або потрібно сказати, де ці гроші ділися. Підприємство половину своїх аптек у місті вже закрило як нерентабельні.Я хотів би, щоб ця мережа, яку ми забирали в області, працювала і надалі. Тому були пропозиції різних людей по інвестуванню роботи цього підприємства, але, на жаль, вони залишились без вирішення. Сьогодні є чергова пропозиція про те, щоб взяти ці аптеки в оренду, відновити. Комунальні аптеки виживають не лише за рахунок того, що там продають, але й за рахунок того, що ми звільнили їх від орендної плати. Кожного місяця десь по 50 тис грн міська рада надає їм дотацію, але ця дотація проїдається. Тому розглядається питання, що підприємство разом із боргами буде передано в оренду на певний термін. Питання пільгового забезпечення зможемо відрегулювати надавши певні пільги по орендній платі. Нам головне, які ліки там будуть і по якій вартості.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2009/11/24/komunalne_7784.html -->
 
Автор: mudraya
Теги: аптека
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх