Сталеливарний завод змінить керівництво в серпні

22.06.2006, 19:06 Переглядів: 1 945

Сталеливарний завод змінить керівництво в серпніКонфлікт між акціонерами Кременчуцького сталеливарного заводу переходить на публічний рівень. Минулого тижня члени правління підприємства, яких асоціюють з акціонером – банком “Форум”, після довготривалого не оприлюднення інформації, оголосили нелегітимними позачергові збори акціонерів, що відбулися в Дніпропетровську, і заявили, що 15 серпня в Кременчуці повинні відбутися чергові збори акціонерів підприємства. На них планується обрати нове керівництво й обнародувати результати аудита стальзаводу. Про це повідомила заступник голови правління заводу Наталя Руда.

Сталеливарний завод змінить керівництво в серпні

Конфлікт між акціонерами Кременчуцького сталеливарного заводу переходить на публічний рівень. Минулого тижня члени правління підприємства, яких асоціюють з акціонером – банком “Форум”, після довготривалого не оприлюднення інформації, оголосили нелегітимними позачергові збори акціонерів, що відбулися в Дніпропетровську, і заявили, що 15 серпня в Кременчуці повинні відбутися чергові збори акціонерів підприємства. На них планується обрати нове керівництво й обнародувати результати аудита стальзаводу. Про це повідомила заступник голови правління заводу Наталя Руда. 'На відміну від чотирьох зборів акціонерів, що намагалися провести в Дніпропетровську, на зборах 15 серпня будуть дотримані всі вимоги законодавства', - запевнила вона.
Нагадаємо, що за останній місяць пройшли чотири збори акціонерів підприємства, які, на думку членів правління заводу, є нелегітимні. За словами пані Рудої, метою ініціаторів зборів було проведення допемісії для подальшого розмиву пакетів інших акціонерів. Так, на зборах акціонерів 9 червня було ухвалено рішення збільшити статутний фонд підприємства удвічі, до 264 млн. грн., шляхом додаткової емісії акцій. У зборах брало участь 60,012% акціонерів. Акціонери також підтвердили повноваження обраних у середині травня поточного року нових складів правління і наглядацької ради на чолі відповідно з Черненко і Новицьким, а також ревізійної комісії на чолі з Зоєю Бачилюк. Крім того, збори призначили новим реєстратором заводу дніпропетровське ТОВ 'Депозит'.
На думку Геннадія Корбана, глави наглядової ради компанії 'Славутич-Капітал', що володіє 1,5% заводу, обстановка на всіх зборах акціонерів, крім першого, що закінчились масовим безладдям, була абсолютно нормальною. 'Пускали всіх бажаючих. Просто деякі акціонери відмовлялися реєструватися',- відзначив він. Юрист, що представляє інтереси ЗАТ 'ХК 'Теко-днепрметиз' Юрій Бергельсон заявив, що, за даними реєстру акціонерів, у власності структур банку 'Форум' знаходиться близько 30% акцій стальзаводу.
Зараз 'Славутич-Капітал' зробив пропозицію Леоніду Юрушеву, власникові банку 'Форум', продати даний пакет акцій заводу за $15 млн.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2006/06/22/2872.html -->
 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх