Ціни на продукцію підприємств підвищаться

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 2 429

Ціни на продукцію підприємств підвищатьсяЗ минулого тижня підприємства почали отримувати газ за новою, збільшеною, ціною. Це вплине на вартість продукції, що випускається..

Ціни на продукцію підприємств підвищаться

Продукція низки кременчуцьких підприємств зросте в ціні. Це пов’язано із подорожчанням газу для промислових підприємств на 30 відсотків. Задекларована ціна тисячі кубометрів газу складає 548 гривень, але якщо врахувати ПДВ, тарифи на транспортування та постачання, то вартість тисячі кубічних метрів збільшується до 650-750 грн. Найбільше від подорожчення газу постраждають підприємства, що використовують блакитне паливо у технології виробництва. Особливо це стосується металовиробників. Якщо вони піднімуть ціну на свою продукцію, відбудеться подорожчення і в машинобудівній галузі.
«Наскільки зараз подорожчає наша продукції сказати важко, бо ми ще не знаємо нову ціну на метал», – каже Олександр Редькін, віце-президент з кадрів та побуту заводу „Кредмаш”.
На заводі технічного вуглецю до кінця кварталу піднімати ціну не збираються, але директор підприємства, Вячеслав Яворський, каже, що можливе подорожчання продукції на 8-10 відсотків. За словами Олександра Роженка, голови правління ТД «Укртатнафта», хоча підприємство споживає не багато газу, але подорожчання на 30 відсотків відіб’ється і на вартості паливно-мастильних матеріалів.
Відобразиться 30-відсоткове подорожчання газу і на харчовій промисловості. «Ціна певних видів продукції зросте на 1-2 відсотки», – каже Олег Бабаєв, голова правління ВАТ «Кременчукм’ясо». Кременчуцький хлібокомбінат ціну на хлібобулочні вироби поки що піднімати не збирається. На підприємстві пояснюють це тим, що ціна хліба регулюється державою і вони не мають на це права.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2006/03/02/2262.html -->
 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх