«Полтавський ГЗК» повідомляє, що на підприємство продовжують необґрунтовано тиснути

6.02.2023, 18:34 Переглядів: 2 054

 

Офіційна позиція ПрАТ «Полтавський ГЗК» щодо факту вручення підозри одному з топменеджерів підприємств

ПрАТ «Полтавський ГЗК» повідомляє, що правоохоронні органи продовжують необґрунтовано тиснути на підприємство і ввечері 3 лютого 2023 року було вручено повідомлення про підозру одному з топменеджерів компанії. Ми вважаємо звинувачення слідчих органів безпідставними й необґрунтованими.

На цей час не існує жодних узгоджених податкових зобов’язань, які не сплатило підприємство, і податкові органи не надали ПрАТ «Полтавський ГЗК» жодних претензій, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення підприємством.

Аналогічні звинувачення у здійсненні правопорушень у нарахуванні рентної плати за використання надр вже раніше були пред’явлені іншій великій українській металургійній компанії, і це підприємство успішно оскаржила ці звинувачення в суді.  Це свідчить, що такі дії спрямовані на створення тиску на бізнес.

У ПрАТ «Полтавський ГЗК» переконані, що процесуальні дії слідчих органів перешкоджають діяльності підприємства, ставлять під загрозу роботу компанії, збереження робочих місць, що в результаті негативно вплине на економіку регіону та країни в цілому. Підприємство є найбільшим платником податків в області, де вклад компанії складає більше третини обласного бюджету, і входить в ТОП-100 найбільших платників податків в Україні. 2022 року ПрАТ «Полтавський ГЗК» сплатило понад 3 мільярдів гривень податків до державного, обласного та місцевого бюджетів.

Компанія веде активну соціально-відповідальну діяльність. У 2022 році Благодійний Фонд ПрАТ «Полтавський ГЗК» передав гуманітарну допомогу на суму близько 12 млн дол. США до 8 областей України, що постраждали внаслідок російської агресії.

Ми наголошуємо, що ПрАТ «Полтавський ГЗК» є законослухняним суб’єктом господарської діяльності й завжди провадило свою діяльність суворо дотримуючись законодавства України.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх