Кондитерка на межі закриття

23.12.2005, 11:12 Переглядів: 1 722

Кондитерка на межі закриттяОбмежити роботу кременчуцької кондитерської фабрики вночі чи дати підприємству час до 1 березня 2006 року розробити та згодом реалізувати проект зі зниження шуму мають вирішити сьогодні, 22 грудня, наші обранці на сесії міської ради..

Кондитерка на межі закриття

Попередньо мер запропонував депутатам проект рішення про обмеження роботи фабрики. При цьому він посилався на постанову головного державного санітарного лікаря Віктора Акімова про заборону роботи підприємства в нічні години. Нагадаємо, мешканці сусідніх з фабрикою будинків скаржилися на шум її агрегатів вночі. СЕС підтвердила, що порушення рівня шуму є і запропонувала керівництву фабрики провести відповідну технічну роботу. Однак і після цього рівень шуму не знизився до межі допустимого. Як висновок, СЕС заборонила роботу фабрики вночі.
Розглядаючи це питання на депутатських комісіях багато обранців були готові проголосувати “За”. Але 20 грудня, у вівторок, на депутатському семінарі мер, схоже, змінив свою думку. Він заявив, що винесе на розгляд депутатів ще один проект рішення, в якому підприємству дадуть термін до 1 березня наступного року, спільно з Кременчуцьким державним політехнічним університетом, розробити та згодом реалізувати необхідний проект по зниженню шуму. “Якщо вони до цього часу не впораються, то заборонимо їм працювати вночі”, – сказав мер.
Голова правління підприємства Владислав Радзинський у свою чергу просить цей термін дещо збільшити і дати підприємству приблизно шість місяців. Саме стільки часу потрібно фахівцям університету. “Може вони все зроблять і до березня”, – додає Радзинський. Якщо ж призупиняти роботу вночі, то фабриці, за словами її директора, немає сенсу працювати взагалі. “Требу буде щодобово мити, сушити обладнання. Це великі втрати. Краще наше обладнання перевести на іншу фабрику корпорації, а тут зробити, наприклад, склади”, – пояснює “Телеграфу” Владислав Михайлович. А це втрати бюджету та й люди залишаться без роботи. “Кондитерська фабрика не найгірше міське підприємство, аби його закривати. Ми не так забруднюємо довкілля, як та ж “Укртатнафта”, та її ж не закривають. Наше керівництво вже 200 тисяч гривень в цьому році вбухало в заходи по пониженню шуму і знизило його рівень вдвічі. А попрацюють науковці і все наладиться. Якщо ж нас закриють, підемо до депутатів та під виконком проситись на роботу”, - кажуть працівники солодкої фабрики.
Що вирішать депутати стане відомо вже сьогодні, 22 грудня.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/buisiness/2005/12/23/1851.html -->
 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх