Інтеграція української промисловості з європейською прискорить вступ України до ЄС, — топменеджер Ferrexpo plc

2.04.2024, 14:04 Переглядів: 493 Новини компаній

Лише завдяки вступу до ЄС Ірландія знайшла реальну незалежність від Великої Британії і стала частиною спільноти, що допомагає розвивати її добробут

Вступ України в ЄС відкриє багато можливостей і для України, і для ЄС. Про це під час заходу NV «Європейський шлях України. Діалоги про майбутнє» повідомив директор з відносин з інвесторами та корпоративних комунікацій Ferrexpo plc Нік Байєс. Про це повідомляє NV.

— Ви згадували про Ірландію, і я, власне, ірландець. І я подумав, що було б цікаво поділитися своїм поглядом і досвідом як ірландця, тому що в нашій історії є дійсно сильні паралелі для України. Ірландія приєдналася до ЄС у 1973 році, тож ми говоримо ситуацію 50 років тому: країна є найбіднішою в Європі, над нею домінує її сусід, Великобританія, на півночі йде війна. Часи були важкими — Ірландія була бідна країна. Вступ до ЄС дав нам можливість стати частиною чогось більшого і модернізуватися. І коли ми говорили про ВВП, ви, можливо, здивуєтеся, дізнавшись, що Ірландія зараз має третій найвищий ВВП на душу населення, $125 тисяч на особу, — наголосив Нік Байєс.

Він також зазначив, що лише завдяки вступу до ЄС Ірландія знайшла реальну незалежність від Великої Британії і стала частиною спільноти, що допомагає розвивати її добробут.

— Це фантастичний результат, і сподіваюся, що Україна може його розділити. Можливо, після виходу Великобританії та Україна приєднається і стане 28-ю країною в ЄС. Ми переконані, що Ferrexpo отримає додаткові можливості від вступу України в ЄС. 2030 рік називається, як одна з потенційних дат вступу і насправді цей рік дуже добре узгоджується з датами в календарі нашої галузі. Минулого року у Європі підписали «зелену» угоду», яка змушує європейських виробників сталі скоротити викиди вуглецю на 50% до 2030 року та на 95% до 2050 року. Тепер це означає швидке зростання попиту на високоякісну залізорудну продукцію — таку, як залізорудні окатки — продукцію, яка виробляється Ferrexpo в Україні. Цікава річ у цьому зростанні ролі залізорудних окатків для «зеленої» сталі полягає в тому, що це обумовлено законодавством, ЄС наказав це. Це не ринок, на який нам потрібно виходити і шукати або розвивати — цей ринок потребує України, — зазначив директор з відносин з інвесторами та корпоративних комунікацій Ferrexpo plc.

Він також підкреслив, що Україна потрібна ЄС.

— Це приклад того, коли ви потрібні ЄС. Перехід на «зелену» сталь в Європі неможливий без поставок з України. Ми вже постачаємо необхідну продукцію. Я думаю, зараз близько п’яти мільйонів тонн. До 2030 року постачання зросте до 35 мільйонів тонн, і буде зростати далі. Я твердо переконаний, що торгівля є попередником політики, і тут ми маємо справді гарний приклад, коли Європі потрібна українська продукція, а політика піде за нею. Тож для нас вступ України до ЄС, я вважаю, це чудова можливість. Ferrexpo — це класичний приклад тих, хто вже дотримується європейських правил. Як компанія, акції якої торгуються в Лондоні, ми вже дотримуємось і звітуємо згідно з цими правилами. Що стосується виробництва — модернізація вже зроблена, — наголосив Нік Байєс.
Автор: Олена Коваленко
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх