Які професії користуються найменшим попитом на Полтавщині, а які — навпаки: статистика

14.11.2023, 14:31 Переглядів: 1 225

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом

Станом на початок листопаду на обліку в Полтавській обласній службі зайнятості налічували 4,6 тис. безробітних. Усього вакансій пропонували 2,2 тис. Про це повідомили в Полтавському центрі зайнятості.

Майже 10 тисяч громадян на Полтавщині знайшли роботу через службу з січня по жовтень 2023 року. Загалом їх послугами скористались понад 29 тисяч громадян. За 10 роботодавці подали 13,5 тис. вакансій.

Наразі серед інших областей України в Полтавщині найбільше видали ваучерів для підвищення конкурентоздатності — 1,4 тисячі. Цей ваучер можуть отримати громадяни, які мають професійну-технічну чи вищу освіту та не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, щоб підвищити свій професійний рівень.

Найбільше серед зареєстрованих безробітних — представники торгівлі та послуг (22,7% від загальної кількості), представники найпростіших професій (18,3%), технічні службовці (10,7%), фахівці (9,6%).

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (23,6%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (22,3%), працівників сфери торгівлі та послуг (13,4%) та професіоналів (11,8%).

Довідково: найпростіші професії пов'язані з продажем товарів на вулиці, збереженням та охороною майна, прибиранням, чищенням, пранням, прасуванням та виконанням низькокваліфікованих робіт у видобувній, сільськогосподарській, риболовній, будівельній та промисловій галузях тощо.

Читайте також:

Автор: Вероніка Білодід Джерело фото: УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх