Швачки, баристи та лікарі: кого шукають у Кременчуці та на які професії є «кадровий голод»

6.08.2023, 16:03 Переглядів: 2 200

 

Від офіціантів до каменярів — станом на серпень кременчуцькі роботодавці пропонують широкий вибір професій

На сьогодні у Кременчуці потребують фахівців робітничих професій. Найбільший попит серед кременчуцьких роботодавців — на швачок, електромонтерів та кухарів. Про це Телеграфу розповіла заступниця начальника відділу взаємодії з роботодавцями Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості Ірина Калабкіна 3 серпня.

Вона зазначила, що на ці професії в місті є «кадровий голод». Не менше у Кременчуці потребують лікарів майже усіх профілів та водіїв категорії C і тих, що вміють керувати транспортом з причепом. 

Які зарплати пропонують:

  1. Швачка — від 6700 грн до 12 000 грн. За словами Ірини Калабкіної, наразі на цих майстрів є найбільший попит у Кременчуці.
  2. Електромонтер — від 6700 грн до 22 000 грн. Це стосується не лише електромонтерів, а й усіх фахівців, які працюють в галузі електрики й електротехніки, зауважила працівниця центру зайнятості.
  3. Слюсар — від 8000 до 17 000 грн. Потреба є майже в усіх слюсарях (автослюсар, слюсар-ремонтник і т. п.).
  4. Лікар — від 8000 до 20 000 грн. У місті шукають лікарів майже усіх профілів (хірурги, терапевти і т. д.).
  5. Водії — від 6700 до 25 000 грн. У кременчуцьких роботодавців є попит на водіїв, які вміють керувати вантажівками або транспортом з причепами.
  6. Кухар — від 7000 до 14 000 грн.

Попит на ці професії сталий, ніяких сезонів на них немає, розповіла заступниця начальника відділу взаємодії з роботодавцями. У порівняні з минулим роком «кадровий голод» на вищеперелічені фахи не змінився і цих спеціалістів, як і раніше, роботодавці шукають активно.

Буфетниця, військовослужбовці та продавці-консультанти: що пропонують на платформі з пошуку роботи

На базі центрів зайнятості в деяких областях України проводять навчання на актуальні на сьогодні професії, на кшталт оператора дрона або бджоляра. Роботодавці все частіше пропонують вакансії саме на такі посади.

У Кременчуцькому центрі зайнятості поки що подібних вакансій на непопулярні, але цікаві види роботи зараз немає, розповіла Ірина Калабкіна.

Через платформу з пошуку роботи work.ua у Кременчуці можна знайти пропозицій на досить велику кількість професії — від барист, продавців і вчителів до барменів, військовослужбовців, буфетниць і детективів.

Так, за 30 днів на платформі зареєстрували понад пів тисячі вакансій від роботодавців. Найбільше у Кременчуці шукають продавців-консультантів, менеджерів та агентів з продажу. Також, як і в центрі зайнятості, на платформі зареєстровані пропозиції щодо швачок, водіїв та слюсарів. Не менше в місті шукають інспекторів, інженерів, заступників начальників, землекопів, будівельників та різноробів. Кременчужанам пропонують і керівні посади. 

На платформі навіть пропонують роботу військовослужбовця за контрактом. Наразі актуальна вакансія щодо цієї роботи у Кременчуці лише одна.

Те, що може зацікавити:

  • Баєр (людина, яка формує асортимент магазину) — у Кременчуці на сьогодні є 5 актуальних вакансій на відповідну посаду. Зарплатня варіюється від 10 000 до 20 000 грн.
  • Детектив — наразі в місті пропонують лише одну посаду на цю професію. Детективів шукає патрульна поліція. Зарплатню пропонують від 18 000 до 22 000 грн.
  • Офіціанти, баристи, кальянники та бармени — на відповідні професії у сфері послуг у Кременчуці є 14 актуальних вакансій. Найбільше шукають офіціантів. Є й такі вакансії, у яких поєднані одразу дві посади (бармен-кальянник, офіціант-бариста). Зарплатню пропонують від 7000 грн.
  • Менеджер з мотивації, HR-менеджер (менеджер з мотивації розробляє, планує та реалізовує програми оцінки ефективності та мотивації працівників. У HR-менеджер обов`язків більше — він займається підбором та розвитком персоналу) — пропонується 3 актуальні вакансії на ці посади. Зарплатня варіюється від 10 000 до 20 000 грн.
  • Каменяр — наразі у Кременчуці два підприємства шукають фахівців з обтісування каміння. Зарплатня варіюється від 18 000 до 20 000 грн. Додамо, що в середньому в Україні каменярі заробляють 26 тисяч гривень, згідно зі статистикою work.ua. Деякі українські роботодавці пропонують заробітну плату від 40 тисяч гривень на місяць.

Психологи та прикордонники: кого більше хоче бачити держава, і що обирають абітурієнти у Кременчуці

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх