Ольга Мінчук
журналістка «Кременчуцького Телеграфа»

Відчепіться від ялинки

 

Дитиною війни була моя бабуся. А тепер – і моя 8-річна донька. Як і сотні тисяч дітей, які залишилися в Україні. Про них не пишуть репортажі та статті. Їх навчання та виховання ми відклали на другий план. Бо війна.

Ці діти разом із нами вивчили «військові слова» - ППО, РСЗВ, хаймарс. Розрізняють звук шахіда від «нашого ППО». Радіють збитим російським ракетам. Залюбки повторюють матюки про путіна та бажають йому смерті. У свої 7, 8, 9, 10 років…

Ці діти не ходять до шкіл та садочків вже три роки. Ці діти не ходять в кіно та на вистави, не їздять на екскурсії. Нечасті запрошення на день народження подекуди супроводжуються звуком клятої сирени.

Але вони знають, що робити, коли чують цей звук. І в секунду можуть зібратись та прихопити свою кішку.

І вміють вчити уроки при свічках. Як їх бабусі.

Попри це наші діти радіють першому снігу і пишуть листи Святому Миколаю. Просять Перемоги. І улюблену іграшку. Тому що вони – діти.

І ми не маємо права забирати їх дитинство. Попри війну. Тому що саме за їхнє дитинство та майбутнє наші захисники віддають своє життя.

Мене дуже дратують розмови про доречність ялинки у Кременчуці, бо всі гроші треба на ЗСУ. Це маніпуляція. Бо я впевнена, що воїн ЗСУ буде щасливим від того, що дитина війни матиме бодай миттєву радість.

Тому заспокойтесь, станьте під нашу красуню, задонатьте ЗСУ та загадайте нам Перемоги!

Статті автора

Стань блогером

Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Кременчуцький ТелеграфЪ, напишіть, будь ласка, листа на адресу:

rv.telegraf@gmail.com


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх