Микола Корецький
директор Кременчуцького заводу комунальної техніки АЛЬФАТЕКС

Поки державники планують вводити локалізацію, ми збільшуємо її відсоток

 

Як з розвитком виробництва збільшується відсоток локалізації чітко видно на прикладі роботи Кременчуцького заводу комунальної техніки АЛЬФАТЕКС.

Саме машинобудування знаходиться в центрі уваги законопроекту про локалізацію, над яким понад рік працює комітет з питань економічного розвитку Верховної Ради. На прикладі підприємства, що виробляє комунальну, дорожню та спеціальну техніку, легко зрозуміти, що таке локалізація.
Завод купує шасі будь-яких виробників вантажівок і на їх основі на своїх потужностях виготовляє готовий продукт, який поступає на ринок. Тобто, шасі імпортне, а кузов, гідравліка та інші необхідні комплектуючі — українські. У вартості готового виробу частка українських компонентів, в тому числі роботи, становить 40-50%. Це і є локалізація.


Підтримка національного виробника майже завжди викликає неоднозначну реакцію. І поки йдуть суперечки, ми продовжуємо розвиватися, роблячи свій вклад в ВВП країни та поступово збільшуючи чималий відсоток локалізації. Працюємо й у напрямку розв'язання проблемних питань машинобудівної галузі та розробки шляхів подолання економічної кризи в нашому секторі.


Кременчуцький завод комунальної техніки АЛЬФАТЕКС — один з найбільших виробників комунальної та дорожньої техніки в Україні з серйозним конструкторським потенціалом; сучасним верстатним парком; сервісним центром, оснащеним провідним діагностичним обладнанням і головною рушійною силою — професіоналами високої кваліфікації, які працюють на ринку спецтехніки не один десяток років.
Асортимент продукції заводу налічує понад 700 моделей!
?
АЛЬФАТЕКС — соціально орієнтована компанія. Ми не тільки піклуємося про наших співробітників і навколишнє середовище, але й займаємось соціально-економічним розвитком Кременчука.
Завод активно розширює свої виробничі можливості, ставши одним з бюджетоутворювальних підприємств нашого міста, створивши сотні робочих місць для кременчужан, започаткувавши соціальні програми з підтримки молодих фахівців та інше.


Корисні законодавчі ініціативи, для нас, як для вітчизняної компанії, що постійно розвивається, дуже важливі. Кременчуцький завод комунальної техніки АЛЬФАТЕКС налаштований брати активну участь у підйомі як машинобудівної галузі, так і української економіки в цілому.

 Ми й надалі будемо робити все, щоб гідно представляти промисловий Кременчук — батьківщину машинобудування України, де у кожній  родині є працівники цієї галузі. Не на часі боятися викликів, пора виходити на якісно новий рівень розвитку.

Статті автора

Стань блогером

Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Кременчуцький ТелеграфЪ, напишіть, будь ласка, листа на адресу:

rv.telegraf@gmail.com


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх