Вже найближчими вихідними обіцяють потепління до +10, але з дощем

30.03.2013, 08:33 Переглядів: 2 794

Вже найближчими вихідними обіцяють потепління до +10, але з дощем
Раптова березнева зима, очевидно, здає свої позиції і таки нас залишає. Якщо вкотре повірити синоптикам, то весна ось-ось настане. Буквально цими вихідними. Експерти заспокоюють: особливої шкоди сніг та морози не принесли. Кажуть, із врожаями все буде добре

Снігопади, які зненацька звалилися на Кременчук, трохи збили нас з пантелику. Ще б пак: ще у четвер сяяло сонечко, а у дворах розквітли перші проліски, і тут – на тобі, хурделиця і завірюха.


– Я вже мрію скинути шапку, шубу та взути свої нові туфлі, – каже наша юна колега Оленка.


А Юля спить і бачить, як піде до лісу милуватися першими квітами та слухати птахів.


Якщо вірити синоптикам, зробити все це можна буде вже зовсім скоро. За прогнозами, весна ось-ось настане – цієї п'ятниці вже буде +3..+5С, щоправда, вночі трохи підморозить. А от у вихідні зустрічайте дощі та температуру до +10 у неділю.


Якщо синоптики не набрехали, наступного понеділка наша Оленка прийде на роботу в нових черевичках. Бо вдень буде аж до +180. Потім настануть більш прохолодні дні, а з 4-5 квітня – стабільний «підйом» з 10 до 20 градусів вище нуля.


«Безабрикосове літо»?


Ще одна наша колега Людмила дуже хвилюється за врожаї плодових дерев. Адже люті, як для березня, морози пошкодили квітучі сади у Криму. А Людмила дуже любить кримські фрукти – абрикоси, персики. І дійсно, ЗМІ розповідали про те, що «Балканський циклон знищив чи не весь урожай фруктів», і показували нещасні замерзлі квіти на деревах. Втім, фахівці Нікітського ботанічного саду поспішили заспокоїти: постраждали лише ранні сорти абрикос, з пізніми все буде добре. Яблука, персики, груші – ще не встигли «прокинутися». На наших дачах під Кременчуком та у місцевих фермерських господарствах тим паче – всі дерева ще «спали».


– Бруньки ще не розпустилися, а ґрунту сніг пішов лише на користь, – заспокоює професійна садівниця-городниця Тамара.

 

 

Та торговці усе ж можуть згадати влітку про березневий сніг та підняти ціни на городину, ягоди та фрукти. Бо як часто у нас буває, головне – знайти причину.

 

Літо «захопить» і вересень


Щодо літа, то, за прогнозами народних синоптиків, воно почнеться вже наприкінці квітня. Валерій Некрасов каже, що травень буде теплим і сухим – уже з 9 травня очікується до +200. Володимир Лис температуру в травні прогнозує таку ж, як і його колега, але каже, що це буде найбільш дощовий місяць року. Літо виявиться нещадно спекотним – на цьому сходяться обидва синоптики. В липні може бути до +400, а в серпні – лише градусів на три прохолодніше. У вересні буде по-літньому тепло, осінь почнеться лише у жовтні. Щодо листопаду, тут прогнози розходяться. Валерій Некрасов каже, що місяць буде холодним – від -5 до -100. Володимир Лис прогнозує, що буде хмарно, але тепло: +4.. +150 і навіть до +19 градусів.

 

Що прогнозували народні синоптики


Ми не полінувалися і знайшли прогнози народних синоптиків – Володимира Лиса та Валерія Некрасова. Вони «проектують» погоду за власними методами. Цікаво, що Валерій Некрасов майже «вгадав», яким буде березень. Володимир Лис теж був близький до істини, тільки опади не передбачив.


– Відступати зима буде поступово, а березень можна назвати ще одним зимовим місяцем – зі снігом та холодними вітрами. 8 березня піде мокрий сніг і буде холодно, теплішати почне у кінці місяця, – прогнозував Некрасов.


А Володимир Лис відзначав, що останньої декади березня частими гостями будуть вітри з поривами. Переважатимуть хмарні дні. Наприкінці декади температура знизиться до 0.. -2. Проте він казав, що дощів буде мало.

 

 Вже найближчими вихідними обіцяють потепління до +10, але з дощем

Інфографіка сайту gismeteo.ua

Автор: danilova
Теги: погода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх