Волонтери шукають однодумців

28.05.2009, 14:53 Переглядів: 2 635
Вони не пов’язані ні з політикою, ні з владою – вони просто допомагають людям.
На цьому тижні волонтери, які називають себе «Діти Кременчука», організували екскурсію до зоопарку для сиріт з Будинку дитини

Виявляється, у Кременчуці вже два роки діє альтернативна волонтерська «самоорганізація». ЇЇ умовна назва – «Діти Кременчука». Небайдужі люди, які об’єдналися у цю групу, піклуються (хто як може) про дітей-сиріт, онкохворих.

Під час круглого столу на тему волонтерства в місті, що відбувся 21 травня у виконкомі, організацію представили симпатичні дівчата Марина та Віра. Спочатку про досвід добрих справ говорили представники офіційних інстанцій: Центру соціальних служб для молоді, терцентрів для людей похилого віку та інші. А потім слово надали і «неформалам» – «Дітям Кременчука». До речі, в місті на цей час немає жодної офіційно зареєстрованої волонтерської організації. Віце-мер Василь Хоменко висловив сподівання, що «Діти Кременчука» пройдуть цей шлях першими. Проте волонтери «з мас» (їх зараз близько 20-ти) побоюються усіляких папірців та звітів. Вони проводять благодійні акції для дітей просто тому, що їм небайдуже.

– Прийшов час, коли я більше не змогла нічого не робити – почала діяти, і мені стало легше, – розповідає про свій шлях до волонтерства Тетяна, яка, власне, й започаткувала цю справу. – Завдяки цьому я зустрічаю чимало чудових людей нашого міста. Багато хто готовий допомагати, просто люди не знають, як і кому – їм потрібно лише вчасно підказати.

Гроші на акції волонтери-«аматори» збирають по друзях та знайомих. Спочатку допомогли канцтоварами вихованцям інтернату імені Макаренка, потім був збір грошей для онкохворих дітей, ремонт у палаті для дітей, від яких відмовилися батьки… Список добрих справ можна продовжувати. Наприклад, Віра почала вести студію танців у інтернаті імені Макаренка. Абсолютно безплатно. Музичний центр для занять їй купив однодумець – за власні гроші.

Приєднуйся!

«Діти Кременчука» чекають на однодумців. Контактний телефон: 8-068-922-04-71 – Віра.

Центр соціальних служб для молоді (при міськвиконкомі) запрошує до школи волонтерів. Контактний телефон: 3-21-50



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх