Собак одягають у «костюми»

21.01.2010, 22:33 Переглядів: 2 889

Собак одягають у «костюми»Комбінезони та черевички для тварин – ось що купляють кременчужани для домашніх улюбленців під час холодів..


Фото: cc-dog.ru

Комбінезон для цуцика обійдеться у 50-200 грн

Після відлиги на вулиці знову лютує мороз. Як то кажуть, у таку негоду хороший господар навіть пса на двір не вижене. Однак домашні улюбленці, що «прописалися» у вашій квартирі, все ж таки потребують і свіжого повітря, і, так би мовити, зміни обстановки. Що робити, аби і Бобик був задоволений, і застуду із вулиці не приніс? Ветеринарні лікарі рекомендують одягати тваринок та виводити їх ненадовго на вулицю:

Це більше стосується дрібних гладкошерстних тварин, адже великим собакам така погода не страшна. А невеликих треба одягти у комбінезон, а на лапки – щось на зразок рукавичок, – ділиться із нами Дмитро Васюк, начальник кременчуцької ветлікарні.

 

Собак будь-яких порід, що стали мамами та вигодовують цуценят, потрібно одягати у комбінезон, аби не застудили щось «по жіночій» лінії.

– Коли грянули перші морози, до нас ішло багато кременчужан – купляли і комбінезони для тварин, і черевички,– розповіли «Телеграфу» в одному із зоомагазинів. – Переважно, одяг брали для маленьких собак – таких порід як йоркширські тер’єри, пуделі, мопси, такси тощо. Також користувались попитом комбінезони для бійцівський собак. Комбінезони, в основному, брали прості – з плащової тканини підшитої хутром. Нині кількість покупців одягу для тварин істотно зменшилася, оскільки ті, хто хотів його придбати, зробили це раніше.

Аби вдягти Шарика і придбати йому і комбінезон, і черевички на лапки, власнику потрібно витратити від 100 до 400 гривень.
Влаштовувати тривалу прогулянку при температурі  -10 С0 для свого улюбленця не варто. Втім, якщо йому не сподобається погода, ви це помітите: собака впреться лапами, проситиметься на руки і не йтиме далі. Тоді її варто відразу вести додому. Якщо ж привчите пса ходити  у спеціальних черевичках, він зможе погуляти довше. Собака не повинен топтатися на одному місці, прогулянка має бути енергійною. Якщо пес з приватного сектора, то у нього обов’язково повинна бути дерев’яна будка, утеплена зсередени пінопластом, довгий повідок, щоб тварина могла бігати, або вольєр. Турбуватися варто не лише про домашніх тварин, але й про тих, що живуть на підприємствах. Ветлікарі зазначають, що роблять перевірки і дивляться, в яких умовах живуть «шарики».

 

Як відігріти Бобика

Найуразливіші у собак – лапи, вуха, хвіст. Перші признаки обмороження у тварини такі: ділянки спочатку бліднуть, потім стають рожеві, гарячі, собака поводить себе неспокійно.

Зігрівати тварину потрібно поступово, не можна відразу з морозу купати її у гарячій ванні.

Потихеньку, можна зробити легкий масаж, вкрити ковдрою, звичайно ж так, щоб голова була назовні. Грілку можна покласти через 30-40 хвилин після того, як повернулись із прогулянки. Є спеціальні мазі від обморожування, але потрібно слідкувати, щоб собака її не злизував.

Якщо ж тварина в’яла, відмовляється від їжі, в неї підвищена температура, часте дихання, варто звернутися до ветеринара.

Автор: yaremko
Теги: мороз
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх