Придніпровський парк приречений?

23.02.2007, 15:02 Переглядів: 2 667
Міські чиновники хочуть забрати у частини території Придніпровського парку статус зеленої зони. На цю ділянку претендує ТОВ «Білла-Україна», що збирається будувати супермаркет. Що важливіше: дерева чи супермаркет будуть вирішувати міські депутати..
На території парку мають збудувати супермаркет «Білла», для цього землю хочуть лишити статусу паркової зони

На чергову сесію міськради, що відбудеться 27 лютого, мало виноситись питання про позбавлення статусу зеленої зони ділянки Придніпровського парку, яка розташована між Міським палацом культури та зупинкою маршрутки «3Б». Якщо парк перестане бути парком, на цій території можна буде сміливо вирубувати дерева та приступати до будівництва. Бажаючі отримати ласу ділянку вже є: десь місяць тому підприємство «Білла-Україна» заявило, що хоче збудувати у парку супермаркет. Але ж у парку будувати не можна! І тут сталось на диво: саме цю ділянку, яку багато років ніхто не чіпав, раптом посадовці чомусь вирішили позбавити статусу природоохоронної. Цікаво, з яких міркувань?
Керуючий апаратом Кременчуцької міської ради Валентин Стасюк розповів, що поклав на стіл перед мером Миколою Глуховим документи, згідно з якими будівництво супермаркету неможливе. Питання з порядку денного зняли, але будь-хто з депутатів може винести його як додаткове.
«Є два основні документи, – це рішення міської ради про включення ділянки, де мав бути гуртожиток для студентів до території парку пам’ятки садово-паркового мистецтва «Придніпровський» від 9.02.2004 року, та Державний акт надання у постійне користування цією ділянкою управлінню житлово-комунального господарства від 4.10.2006 року», – пояснює Валентин Стасюк. – Згідно з цих документами, Закону України «Про природно-заповідний фонд» та державних будівельних норм, будь-яке будівництво на цій території заборонено».
Єдиний шлях для «будівників» – забрати у парку чи його частини природоохоронний статус, що можуть зробити на сесії міської ради.

А як же громадськість?
В одній із місцевих газет було опубліковано об’яву ТОВ «Білла-Україна» про «будівництво на розі вул. Воровського та Пролетарської супермаркету». З проханням надавати пропозиції за вказаною адресою або повідомляти за телефоном 096-4240417. Зателефонувавши за ним, «Ъ» дізнався, що об’ява вийшла з метою зібрати громадські слухання з приводу будівництва нового супермаркету. «При зустрічі з кременчужанами буде представлена передпроектна документація, – повідомив менеджер з корпоративного розвитку ТОВ «Білла-Україна» Руслан Лавриненко. – Про дату та місце зборів буде повідомлено дадатково. Самі громадські слухання відбудуться впродовж найближчих 2 тижнів». Прикро, що пан Лавриненко не ознайомлений з ДБН А.2.2.1-2003, де чорним по-білому вказано, що перед будівництвом громадськості повинна бути представлена заява про наміри, де будуть зазначені всі основні моменти будівництва та його наслідки.

Дальтонізм влади
Державні будівельні норми передбачають 11 кв. м зелених насаджень на одного мешканця, у той час як в Кременчуці цей показник становить 6,1 кв. м. І при цьому міська влада продовжує видавати дозволи на знесення дерев. Особливо це стосується місця, де планується збудувати супермаркет «Білла» – це велика транспортна розв’язка, що відповідає великій забрудненості повітря, а це – збільшення захворюваності населення.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх