«Кот да Винчи» - наша відповідь Голлівуду! Репортаж з підвалу художника

2.02.2007, 13:02 Переглядів: 1 707
Цей видатний підвал – підвал художника Кобеляцького – знаходиться на розі вулиць Шевченка та Леніна. Можливо, він не настільки знаменитий, як всесвітньо відомий підвал Майстра в арбатських провулках, але не менш значущий.

Цей  видатний  підвал – підвал  художника  Кобеляцького – знаходиться на розі вулиць Шевченка та Леніна. Можливо, він не настільки знаменитий, як всесвітньо відомий підвал Майстра в арбатських  провулках, але не менш значущий. Художник Кобеляцький займає приміщення на Шевченка  вже років десять.  За цей час підвал став для  кременчуцьких  художників  таким собі  острівцем  порятунку.  Саме сюди підгрібають ті, чиї кораблі починають тонути – а як ще коректно скажеш про життєві провали?
Втім, підвал Кобеляцького – це аж ніяк не «юдоль скорби».  Власне, горілки тут пролилося набагато більше, ніж сліз. Тут збираються товариші. Тут обговорюють майбутні  виставки. Скаржаться на безгрошів’я.  Говорять про жінок.  Про Космос. Про мистецтво.  І навіть співають. Панове, запам’ятайте цей підвал. Шануйте його.  Цілком можливо,  він увійде в новітню історію, як місце дислокації  «Могучей кучки» талановитих кременчуцьких майстрів – любителів мистецтва і «вогненної води».

«Кот да Винчи» - наша відповідь Голлівуду!  Цей геніальний  ескіз  виконав товариш художника Кобеляцького, відомий дизайнер і патріот.  Коли він прочитав гучно розрекламований роман «Код да Винчи», а потім ще й подивився так само гучно розрекламований однойменний фільм,  то прийшов до підвалу, і в єдиному пориві створив «Кота да Винчи» - як достойну  відповідь  іноземним  шоуменам.   Відтоді  «Кот...» висить у підвалі на видному і почесному місці. Зверніть увагу, наш кременчуцький «Кот да Винчи» ідеально вкладається у знамените «золотое сечение» Леонардо да Вінчі. 

За цим сумним і загратованим вікном кипить  творче життя і дзеленчать склянки.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх