Чого чекає від Діда Мороза українська малеча

11.01.2007, 15:01 Переглядів: 3 763
Напередодні Нового року маленькі українці, як і всі діти планети, писали листи Діду Морозу. Як зазначають співробітники «Укрпошти», на жаль, 90 відсотків листів були не по-дитячому меркантильними – діти надсилали цілі списки із вказівками Діду Морозу, кому і що він має подарувати..
Діду Морозу подобаються листи з гарними малюнками і віршиками. Він вважає, що подарунки вимагають тільки погано виховані дітки

Якщо на конверті з листом «бороді з вати» немає конкретної адреси – будь то Лапландія, Великий Устюг чи абонентська скринька вітчизняного дідуся – а просто написано «Діду Морозу», то на новорічні послання дітям відповідає співробітниця відділу реклами і зв’язків з громадськістю «Укрпошти» Оксана Перекрестова.
У інтерв’ю газеті «Сегодня» Оксана Перекрестова розповіла, що працює «Дідом Морозом» близько року. Вона відповідає на всі без винятку дитячі листи зі зворотніми адресами – надсилає привітання малечі з Новим роком, бажає гарно вчитися та слухати тата з мамою. А от розсилати подарунки, які просять діти, не в її компетенції.
– Я у захваті від листів малечі, бо вони СПРАВЖНІ. Гарні, написані від усієї безпосередньої дитячої душі, – зізналася пані Оксана. – Але, на жаль, що зараз лякає, так це меркантильність деяких дітей. Знаходяться такі, хто надсилає цілі списки подарунків, з детальними вказівками Дідусю Морозу, кому і що він має подарувати. Зараз меркантильних листів більшість, 90 відсотків… Є й дуже смішні.

Від мобілки до 10 соток землі
Як кажуть на «Укрпошті», спектр дитячих бажань доволі широкий. Малеча просить і мобільні телефони, до речі, конкретних моделей і кольорів, наприклад, «Сіменс С-65 синій», і комп’ютери з вирізаними з прайс-листів переліками характеристик і цінами, і акваріуми тощо. В одному листі онучка навіть просила у Діда Мороза десять соток землі для бабусі. Є прохання і простіші (газета «Сьогодні» навела цього листа зі збереженням стилю автора): «Дідусь Мороз, я хочу, щоб моє бажання справдилося. Я хочу кота не пухнастого, такого собі, щоб не розносив пуху. І ще фломастери і в косу лінійку зошити. Кота хочу не потворного і корм для кота, тільки не кішку, а кота. Якщо ти мені принесеш, я буду дуже вдячна. І ще мамі тіні рожеві, а бабусі духи і тіні зелені, а татові шапку і нижню білизну, і рукавиці. А Яні Йосипівні духи, щоб пахли трояндами, тіні блискучі, а коту шампунь від глистів».

Маленькі кременчужани теж вірять у Діда Мороза
Напередодні Нового року чимало листів Дід Мороз отримав і з нашого міста. Як повідомили «Телеграфу» у відділі маркетингу міського центру поштового зв’язку, їх маленькі кременчужани відправили Діду Морозу досить багато. Проте точної цифри нам не назвали. Кажуть, що такого обліку тут не ведуть.
– Але листів насправді було багато, – стверджує начальник відділу маркетингу Ольга Перерва. – Навіть мої племінники Діду Морозу писали. Їх у мене двоє».
Чого просить місцева малеча, «Телеграфу» дізнатися не вдалося. На пошті нас запевнили, що листів, адресованих Діду Морозу, не читають. Переправляють за адресою, щоб кожен лист таки знайшов доброго дідуся з білою бородою.

Діти з Азії просять у Діда Мороза щастя
Цього року, за статистикою,  «Різдвяна канцелярія» Діда Мороза отримала рекордну кількість листів. Напередодні Нового року на північне полярне коло на ім’я фінського Діда Мороза, або Йоулупуккі, надійшло близько 700 тисяч листів. У Лапландію, на гору Корватунтурі, де з 1927 року живе фінський Дід Мороз, листи надходять з усього світу. Облік різдвяної кореспонденції тут ведеться з 1958 року.
У «різдвяній канцелярії» останніми роками помітили певну закономірність у змісті листів, залежно від того, з якої країни вони надійшли. Так, більшість дітей із західних країн просять подарунки, а часто надсилають уже готові списки із магазинів, навіть із цінами. А ось діти із країн Азії та Південної Америки у листах зазвичай просять благополуччя і щастя рідним і друзям.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх