Без техогляду не обійтись

10.03.2006, 09:03 Переглядів: 2 614
Щорічно з 2 січня по 31 липня в Україні проводиться техогляд автомобілів. Цього року огляду підлягає, незалежно від року випуску, транспорт, який використовується в комерційних цілях, а також індивідуальний транспорт парних років випуску. Про особливості цьогорічного техогляду “Телеграфу” розповів старший групи автомобільно-технічної інспекції другого міжрегіонального відділу ДАІ Володимир Шевченко..

– Які документи треба мати, щоб пройти техогляд?
– Власник транспортного засобу пред’являє паспорт (підприємство, установа, організація - копію наказу про закріплення водія за транспортним засобом), технічний паспорт, квитанцію про сплату податку з власників транспортних засобів (документ, що засвідчує право на пільги) та квитанцію про сплату за технічний огляд, талон про проходження технічного огляду та страховий поліс.
– Про які суми йдеться?
– Плата за проведення технічного огляду автомобіля і автобуса становить 7 гривень 50 копійок, мотоцикла, моторолера, причепа, напівпричепа - 4 гривні 50 копійок. Технічний огляд транспортних засобів проводиться на станціях діагностики ДАІ, де вартість інструментального контролю становить 34 грн., незалежно від виду і типу транспортного засобу. Вартість талона про техогляд – 11 гривень 89 копійок.
Водій також має надати своє посвідчення про право на керування транспортним засобом даної категорії та довідку про медичне обстеження на придатність до керування автотранспортом.
– Ставки транспортного збору лишилися незмінними?
– Так. Податок залежить від робочого об’єму двигуна. На легкові автомобілі він становитиме від 3 до 40 гривень за кожні 100 куб. см. На вантажні автомобілі – від 15 до 25 грн. за кожні 100 куб. см. об’єму двигуна. Власники мотоциклів, моторолерів, мопедів сплачуватимуть від 3 до 10 грн. за кожні 100 куб. см. Зазначений податок можна сплачувати як щорічно, так і за два роки зразу перед проведенням огляду.
– Хто звільняється від сплати податку?
– Власники одного легкового автомобіля з об’ємом циліндрів двигуна до 2500 куб. см, або одного мотоцикла з об’ємом двигуна до 650 куб. см, якщо вони:
• інваліди, незалежно від групи інвалідності (у тому числі діти-інваліди);
• Герої Радянського Союзу, Герої Соціалістичної праці та кавалери трьох орденів Трудової Слави;
• чорнобильці всіх категорій, особи, які постійно проживають або постійно працюють на території зони безумовного (обов’язкового) відселення, особи, евакуйовані у 1986 році із зони відчуження;
• учасники бойових дій та учасники Великої Вітчизняної війни; нагороджені чотирма і більше медалями 'За відвагу', особи, які мають пільги згідно з законами 'Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту' та 'Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні';
• ветерани праці.
• власники транспортних засобів, виробництва країн СНД, які поставлені на облік в Україні до 1990 року, податок сплачують у половинному розмірі.
– Ваші поради водіям?
- Перш за все, не зволікати з техоглядом, бо, чим пізніше, тим у довшій черзі доведеться простоювати. Коли транспортний засіб неможливо надати для огляду в установлені строки, його власник обов’язково має звернутися з письмовою заявою до Державтоінспекції, здати номерні знаки і пред’явити квитанцію про сплату податку з власників транспортних засобів.
Нагадаємо, у Кременчуці технічний огляд проводиться на діагностичному центрі ДАІ, розташованому за адресою: пр. 40 років ДАІ, 3.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх