У моді – вовкодави. У Кременчуці пройшла щорічна виставка собак

13.10.2005, 16:10 Переглядів: 7 264
Виставка, яка пройшла на стадіоні „Кредмаш” у неділю, 2 жовтня, зібрала сотні прихильників та власників собак не лише з Кременчука. Учасниками були і гості із Світловодська та Полтави. За даними організаторів, собак нараховувалося близько 80-и. У нашому місті, як виявилось, є такі ексклюзивні породи, яких не знайдеш у області, а в Україні їх – одиниці.
Мокіто – чистокровний італієць. Хоча порода називається „англійський сеттер”. Справжня класика. Просто його подарували власниці на 8 Березня друзі з Італії. Вона каже, що тоді Мокіто останній раз побував на полюванні. Зараз він опановує мову (за півроку н
Фото: Дмитрий Бабец

Щорічну міську виставку собак влаштували спільно два кінологічних клуби, а точніше - Кременчуцьке міське відділення Полтавського обласного центру собаководства кінологічної спілки України та Регіональне відділення товариства сприяння обороні України.
Молода африканська собака (басенджи) Лісса була визнана суддями найкращою на виставці. Її власниця, керівник клубу „Еліс” Аліса Дубас каже, що люди з небажанням йдуть у клуби – і це гальмує розвиток кінології в нашому місті. „Власники собак пояснюють це тим, що не мають часу на дресирування. І не звертаються до фахівців. А це веде до занепаду. Розводити породу чи хоч порадити, як це робити, можуть лише професіонали”, - каже пані Аліса.
Ми й справді помітили, що на виставці взагалі не було ні водолазів, ні сенбернарів, ні кокер-спаніелів, ні різеншнауцерів, ні бультер’єрів, ні пуделів. Невже пройшла мода і не залишилося справжніх відданих любителів цих порід?
„Зараз кінологія у Кременчуці тільки набирає обертів. Криза вже позаду. Але люди здебільшого віддають перевагу сторожовим собакам. А ось тих же ердельтер’єрів лінуються тримати, бо з ними багато клопоту, хоча вони теж гарні охоронці”, - каже одна з організаторів виставки Тетяна Семенова.
Але призи було кому отримувати. Кращим цуценям виставки визнано полтавську німецьку вівчарку Фаббі. В номінації „Юніори” переміг чемпіон України американський бульдог Рік-Фейс. А в номінації „Бебі” – лабрадор-ретривер Брабус.
Нагороджувалося і вміння власників тварин виставити свого вихованця – так званий хендлінг. Юним хендлером стала власниця цвергшнауцера Юля Кривонос.

Фото: Дмитрий Бабец

Певне, якби була номінація „Симпатяга”, скотч тер’єр Сер Берімор однозначно в ній переміг би. Він неймовірно гарно „співав” під акомпанемент мобільної мелодії й тому розсмішив та зачарував оточуючих. Особливо артистичне соло в нього виходило під мелодію танго. Берік цього разу 'прогуляв' виставку і знаходився серед глядачів. Хоча, маючи таку чарівну зовнішність і вихованість, мав би шанси на успіх!

Фото: Дмитрий Бабец

Величезна кавказька вівчарка на прізвисько Басмач стала переможцем у номінації ”Кращий вовкодав”. Кавказців, середньоазіатських та німецьких вівчарок було чи найбільше на виставці. Кінологи пояснюють це тим, що зараз люди надають перевагу собакам-охоронцям

Фото: Дмитрий Бабец

Гоп-стоп... „Що це ще за щелепи? Та бачили ми такі нашестя чудовиськ! Кожного року окуповують мою територію!” - місцевий кіт зі стадіону „Кредмаш” і не думав покидати трибуни. Хоча за кілька метрів від нього загрозливо порикували велетенські волохаті вівчарки



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх