Щоб гроші водилися

8.01.2009, 14:09 Переглядів: 31 549
«ТелеграфЪ» поцікавився серйозними та магічними рецептами підвищення добробуту.
Фото: Дмитрий Бабец

Кожному із нас, сидячи за новорічним та різдвяним столом, хочеться, щоб і в наступному році наїдків на ньому було не менше. І щоб не доводилося відмовляти собі у чомусь, міняючи звичний спосіб життя. А тут економісти прогнозують фінансово складний рік…Що ж робити, аби гроші у вашій родині водилися? Навіть несерйозні поради зводяться до того, що кожна людина має змінити своє ставлення до грошей, навчитися цінувати те, що вже маєш, і набути впевненості у своїй спроможності заробляти більше.

Гроші потребують любові та уваги

Не можна допускати в своє життя вислови на кшталт: «До біса ці гроші!», «І за ці копійки я мушу гнути спину?!» Так ми ображаємо гроші. А вони потребують любові та уваги. Навіть якщо їх не вистачає – все одно будьте їм вдячні за те, що вони взагалі присутні у вашому житті, в будь-якій кількості. Напевне, зі ставленням до грошей пов‘язана і порада із дамського журналу – не купувати дешеві гаманці. «Дешевий гаманець несе енергію бідності, тому у крупних купюр майже немає шансу у ньому опинитися.» З поваги до грошей рекомендують мати гаманець з відділеннями окремо для монет, окремо – для купюр. И не зберігати в гаманці фотографії рідних та близьких – залиште це місце тільки для грошей.

Ритуал «Я = гроші»

Приготуйте купюру (бажано новішу і якомога більшого номіналу). Сядьте та намагайтеся домогтися максимального розслаблення, стану «порожньої голови», коли ні про що не думаєш, а відчуваєш тільки тишу. Візьміть до рук купюру та уважно її роздивіться, запам‘ятовуючи очима та пальцями найдрібніші подробиці, намагаючись зрозуміти її та закони світу, за якими живуть гроші. Намагайтеся злитися з купюрою у єдине ціле та уявити, що там, де ви – обов‘язково гроші, і навпаки, тому що ви з грошима нерозлучні. Цей ритуал бажано проводити щоденно до тих пір, поки у вашій свідомості повністю не вкоріниться образ «Я = гроші», і ви не відчуєте, що стали ставитися до грошей доброзичливо у будь-якій ситуації.

Як поводитися з грошима

Не витрачайте жодної копійки з отриманої зарплати в перший день. Радість від відчуття грошей закінчується марнотратством і питанням: «А куди вони поділися?» Спочатку заспокойтеся і прийміть гроші як даність, а вже потім дозвольте собі їх витрачати. Намагайтеся частіше позичати гроші іншим, а самому якомога рідше брати у борг.

Даючи гроші у борг, ви ніби просите їх повернутися назад у більшій кількості.

Гроші за Фен-Шуй

Згідно з вченням Фен-Шуй, гроші мають самостійну тонку енергію і приходять до тих, хто їх по-справжньому цінує і любить. Тому майстри Фен-Шуй пропонують створити відповідні умови для залучення грошей у ваш дім.

1. Розкладіть по чотирьох сторонах своєї квартири червоні конвертики з чотирма купюрами в кожному. Чим більшого номіналу купюри, тим краще. Можна використовувати як наші рідні гривні, так і долари, рублі або євро. Покласти ці конвертики слід так, щоб вони ні в якому разі не лежали на підлозі, і їх не було видно з першого погляду. Розкладіть і забудьте про це, а сили Всесвіту самі знають про те, що з ними робити.

2. Гроші не можна не тільки віддавати під вечір, але й рахувати їх після заходу сонця. Краще за все заховати їх у червоний конверт або ж пакет, покласти під подушку і, попросту кажучи, переспати на них, а вже вранці можете їх перекладати, перераховувати і відкладати на майбутнє.

3. Необхідно полюбити свої рахунки й оплачувати їх із задоволенням. При цьому бажано примовляти, погашаючи той чи інший рахунок, що в недалекому майбутньому ваші доходи зростуть до того, щоб вам жилося комфортно, і ви змогли заплатити за всі ваші потреби.

4. Гарний спосіб привернути до себе гроші – навчитися радіти успіхам багатих людей, а не нарікати на те, що хтось вміє заробляти «великі» гроші, а вам, «чесній» людині, це не під силу.

Прийди, прийди, багатство!

Сьогодні у крупних київських компаніях є навіть штатні бізнес-психологи, котрі допомагають співробітникам правильно налаштуватися, щоб примножувати дохід. А дохід компанії – це ж, в кінцевому результаті, добробут кожного її співробітника. І навпаки: немає доходу – немає і високої зарплати. У Кременчуці поки що бізнес-психологів ми не зустрічали. Однак порадами журналу «Деньги», який узагальнює досвід цих київських знавців психології фінансів, може скористатися кожен з нас.

Що робити, щоб залучити гроші в своє життя

• З‘ясувати, скільки потрібно грошей на найближчі роки.

• Скласти план зі збільшення своїх доходів.

• Дотримуватись цього плану.

• Думати і говорити про гроші тільки хороше.

• Підвищувати свою самооцінку і самоосвіту у сфері особистих фінансів.

• Слухати успішних, відданих справі людей і вчитися у них ставленню до грошей.

• З радістю дарувати подарунки.

• Планувати свої особисті фінанси.

• Інвестувати гроші, щоб отримати дохід.

Чого НЕ робити, щоб залучити гроші в своє життя 

• Не чекати «халяви».

• Не лінуватися.

• Не заздрити і не скупитися.

• Не смакувати і не обговорювати проблеми інших людей.

• Не привласнювати чужого.

• Не дозволяти себе обраховувати і обдурювати.

• Не встановлювати собі фінансову «стелю», вище за яку неможливо стрибнути.

Висновок

Якщо в голові оселилися негативні установки по відношенню до грошей, їх потрібно терміново позбуватися. Однак однієї «сили думки» мало. Потрібно ще докладати зусилля – змінювати спосіб життя і коло спілкування.

Як привабити гроші?

Фото: Дмитрий Бабец

Володимир ОНИЩЕНКО, перший віце-мер Кременчука:

– На превеликий жаль, у радянські часи людині не давали розвивати ініціативу. І зараз дехто ще чекає, що питання вирішать Президент, прем‘єр – всі, окрім нього самого. У цьому психологічний бік проблеми, бо кожен сам повинен думати, як може заробити гроші. Свого часу я втратив роботу, а був другим секретарем Кременчуцького райкому партії. Що робити? Або бідкатися, або пробувати щось нове. І я спробував. Спочатку заснували будівельну організацію. Виходило не дуже. Створили торгове підприємство – теж йшло не так, як хотілося б. Було мені у той час уже під сорок, а довелося спробувати різні варіанти, доки з групою товаришів ми заснували у Кременчуці філію «Приватбанку» в 1994 році. І цей проект став успішним, хоча до цього ні я, ні мої товариші не мали ніякого відношення до банків. Тобто у кожній ситуації людина має напружуватися, шукати. І якщо навіть три-чотири рази в тебе не вийде, але ти все одно йтимеш уперед – обов‘язково досягнеш успіху. І не казати при цьому: «Якщо не платите мені 500 чи тисячу доларів – взагалі працювати не буду». Почніть з меншого, потім станете фахівцем і досягнете більшого. Я починав бригадиром у колгоспі імені Мічуріна, і моя зарплата була 110 рублів. Але в сім‘ї ніколи не було розмов про те, що грошей мало. Ми розуміли, що можемо витратити ту суму, яку заробили, але намагалися заробити більше.

Фото: Дмитрий Бабец

Володимир ПРИХОДЬКО, голова спостережної ради ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод»:

– Зараз для того, щоб водилися гроші, декому доведеться поміняти бізнес, декому – норму витрат або перестати брати кредити, бо наслідки від них можуть бути дуже серйозними. На жаль, у цьому році всі мають бути готовими до того, що доведеться більше працювати, щоб заробити гроші. Це буде важче, ніж у минулому році. Але найголовніше, що треба пам‘ятати, якщо хочеш бути успішним – це працювати так, як це робить будь-який працівник західної країни. Бо так, як наші люди ставляться до праці та її результатів – не ставляться в інших країнах. У нас раніше казали: працюємо так, як платять. Стали платити більше, але ставлення до роботи багато хто не змінив. І щоб привабити гроші, треба змінити своє ставлення до праці. І не замахуватися на великі витрати, доки не заробив гроші. Я теж колись не мав ні власної квартири, ні машини, жив у приймах в тещі... У прикмети, пов‘язані з грошима, не вірю. Але знаю одне: гроші потрібно рахувати, коли збираєшся їх витратити, скільки б цих грошей у тебе не було. Не можна бездумно ставитися до заробленого. На жаль, молодь легко ставиться до грошей – легше, ніж вони даються.

Фото: Дмитрий Бабец

Андрій МЕЛЬНИК, президент АСМБР, голова Спілки підприємців Кременчука:

– Аби привабити гроші, треба змінити своє ставлення до них. Перш за все, треба щодня говорити собі: «Я стану заможним матеріально, я стану духовно багатшим». Треба добре зрозуміти, увірувати в те, що гроші – це тільки інструмент, все інше залежить від світогляду: на що ти плануєш їх направити. Головне, треба викинути назавжди з власного лексикону фрази «грошей нема», «я не можу заробити такі гроші», «я ніколи таке собі не зможу дозволити», «я – бідний» тощо! Треба повторювати постійно: «Я – успішна людина» або «Гроші в мене були, є і будуть!»…. Не тільки слова наші, але й думки – матеріальні, а тому від нашого настрою багато залежить! З Новим Роком та Різдвом Христовим, друзі! Щастя Вам, міцного здоров’я, достатку!



 
Теги: гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх