П’ять трупів на пожежі

8.01.2009, 13:36 Переглядів: 2 423
Бомжі збиралися відсвяткувати Новий рік.
«Обмивання» вдалої металобрухтової оборудки закінчилося вкрай трагічно – п‘ятеро загиблих і троє потерпілих з опіками 2-3 ступеню на руках та обличчях…

Ввечері 30 грудня в нагірній частині міста загорівся покинутий будинок. Коли пожежники приїхали на місце, то тільки й встигали рахувати трупи. Спочатку два, потім ще два і ще один… Вони лежали, завалені мотлохом, який ці люди збирали по найближчих смітниках. Троє їхніх товаришів у лікарні.

30 грудня, близько 21.30, до пожежної охорони зателефонували мешканці вулиці Чередницької і сповістили, що горить покинутий будинок №51. Вогонь приборкали трьома пожежними відділеннями. Коли рятувальники зайшли у домівку, наштовхнулися серед куп мотлоху та усілякого непотребу на два трупи. Пізніше стало зрозуміло, що це були не єдині жертви.

– Не можна сказати, що пожежа була складною, – каже заступник начальника міського управління МНС Віталій Навроцький. – Горів мотлох у середині приміщення. Навіть не горів, а тлів. Його було так багато, що не всіх загиблих одразу знайшли – спочатку двох, потім ще двох, а потім останнього. Всі вони без певного місця проживання. «Обслуговували» смітники в нагірній частині міста. Все, що там можна було знайти, вони стягували в той покинутий будинок…

Пізніше «Телеграфу» пояснили, що господарі покинули будинок вже багато років тому. Порожня житлова площа буває тільки у маєтках олігархів, а у звичайному будинку швидко «пригрілися» місцеві бомжі.

– 30 грудня вони здали метал та на отримані гроші купили самогон, – продовжує пан Навроцький. – Скільки того вечора через будинок пройшло людей – невідомо. Як пояснили люди, що вціліли, контингент «гостей» постійно змінювався. Коли почалася пожежа – всі розбіглися, лише двоє постраждалих (чоловік та жінка) одразу звернулися за допомогою, а третій – пізніше.

Стан потерпілих лікарі опікового відділення Центральної районної лікарні оцінюють, як середньої тяжкості – у них обпечені руки, обличчя, верхні дихальні шляхи. Як повідомила прес-офіцер міського управління міліції Анна Волювач, тіла трьох загиблих вже впізнали.

У будинку пошкоджено глиняні стіни, дерев‘яне перекриття та віконні рами. Попередньо причиною нещастя називають необережне поводження з вогнем когось із «гостей» будинку.



 
Автор: konstantinov
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх