Міськдовідка

25.06.2009, 09:21 Переглядів: 3 393
Не платіть, але надайте довідку про непроживання.

– Нещодавно проводила сина до армії. Звернулася до водоканалу з проханням зробити перерахунок за послугу на час його відсутності (лічильників води у мене у квартирі немає). Проте в абонентському відділі мені відповіли, щоб я платила за всіх, як і раніше. А перерахунок вони зроблять після того, як син повернеться зі служби. Чому я маю платити наперед, якщо така інфляція? Та й взагалі, наскільки законна вимога водоканалу?

(З телефонного дзвінка до редакції).

Як з’ясував «ТелеграфЪ», у Законі «Про житлово-комунальні послуги» (пункт 6, статті 20) та у Постанові Кабміну № 630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення…» (пункт 1 статті 29) немає вимог роботи перерахунок вже постфактум, натомість йдеться про право споживача на перерахунок у разі його відсутності – за умови документального оформлення. Ми отримали коментар від керівника водоканалу.

Олександр ПІСКОВИЙ, заступник директора КП «Кременчукводоканал»:

– Ми не примушуватимемо споживача чекати, доки член сім’ї повернеться з армії, щоб зробити перерахунок. Проведена відповідна робота з абонентським відділом. Для того, щоб отримати перерахунок, людина має написати заяву до нашого підприємства та надати документ, що підтверджує відсутність члена сім’ї – у даному випадку це довідка з місця проходження військової служби (це вимога постанови № 630) – з військової частини, її можуть переслати споживачу поштою.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх