Щоб зробити перерахунок, потрібно скласти акт

9.02.2006, 20:02 Переглядів: 2 470
„Під час морозів у моїй квартирі було 3оС. Що потрібно зробити, аби у разі надання неякісних послуг з теплопостачанння отримати перерахунок?”.

(Із дзвінків до редакції)

„Коли були великі морози, у квартирі було +9-10 градусів... Напишіть, який порядок звернення до філії „Полтаваобленерго”, щоб викликати їх представників для обстеження температурного режиму і складання акту...
...Я вважаю, міська рада і відділ із захисту прав споживачів повинні втрутитись в цю справу і стати на захист пересічних громадян. Раз був знижений тиск газу, повинні бути зроблені перерахунки всім...”

(Із листа до редакції)

Людмила Фатьянова, заступник начальника абонентського відділу по збуту теплової енергії, каже, що для того, щоб зробити перерахунок, потрібно написати відповідну заяву та скласти акт. “Мешканець будинку має звернутися або до нас, або до ЖЕДу, що відповідає за будинок. Якщо він звертається до нас, то повинен прийти і написати письмову заяву. Далі ми погоджуємо, коли наші спеціалісти виїдуть, аби зробити заміри температури і скласти акт. На підставі цього акту робиться перерахунок. Акти, що складені працівниками ЖЕДів ми також приймаємо, але ЖЕДи не завжди беруться їх складати. Наскільки менше за тепло ви заплатите через перерахунок, залежить від температури у вашій оселі. Якщо у вашій квартирі 2 градуси, а в сусіда 12, то перерахунок буде різним”.
Крім цього треба знати, що згідно з Постановою Кабміну “Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної води, гарячої води та водовідведення” представник виконавця має з’явитися протягом двох днів. Якщо протягом цього часу до вас не прийшли, ви можете звернутися до відділу захисту прав споживачів. Зробити перерахунок або надати письмову відмову вам мають протягом трьох днів. За даними санепідемстанції норма температури у житловому приміщенні складає 18 градусів.
За довідковою інформацією можна звертатися за тел: 760-252, 760-156, 760-123, 760-221.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх