Вивчаємо англійську: 5 порад про те, як “прокачати” мовні навички

17.04.2024, 14:24 Переглядів: 821

 

Англійська мова вже давно є однією з основних мов міжнародного спілкування. Вона допомагає нам подорожувати, обмінюватися думками, дізнаватися більше про культуру інших народів, читати шедеври світової літератури в оригіналі.

Більшість з нас вчили англійську в школі або університеті - але без практичного застосування мова забувається з часом. Тому важливо тримати свій мозок в тонусі і поглиблювати знання англійської щодня. Але як це зробити?

Пропонуємо вам 5 порад про те, як покращити розмовні навички, якщо тест на рівень англійської показав незадовільні результати!

Дивіться серіали англійською мовою

Перегляд серіалів допоможе навчитися краще сприймати мову на слух. Особливо корисно буде дивитися серіали, пов’язані з вашою роботою - так вдастся “прокачати” знання потрібної термінології, які точно стануть в нагоді в майбутньому. До того ж такий варіант вивчення англійської дає можливість вчити її більш натурально - не через пояснення граматичних правил, а так, як це роблять діти, через контекст. Доведено, що мова набагато легше засвоюється, коли людина чує не окремі слова, а цілі вирази.

Користуйтеся мобільними додатками

Головна і найкорисніша функція мобільних додатків - це те, що вони формують звичку вчитися. А завдяки щоденним пуш-повідомленням ви ще й отримаєте чудову мотивацію. За допомогою додатків ми зазвичай вивчаємо кілька нових слів на день, таким чином протягом року можна засвоїти понад 2000 англійських слів! І це при тому, що словниковий запас середньої людини становить 20-35 тисяч слів.

Допомога штучного інтелекту

Якщо ви вже трохи знаєте англійську, на допомогу прийде ChatGPT. Він може пояснити значення слова та дати приклади його використання у реченні. Для цього напишіть: “Give me the definition of the word ‘X’”. Give me three examples of how this word is used in a sentence. А ще ChatGPT може згенерувати вправи, щоб потренуватися в застосуванні нових слів. Просто напишіть: “Act as a professional writer writing an exercise book for learning English. Make a gap-fill exercise for B1 learners with the following words”.

Влаштовуйте собі “дні англійської”

Протягом дня намагайтеся розмовляти англійською мовою. Не обов'язково спілкуватися з людьми - просто коментуйте свої дії вголос, перекладайте рекламні вивіски, розмовляйте з домашніми тваринами. Такий метод допоможе більш вільно застосовувати отриманні знання на практиці і подолати психологічний бар'єр. А ще корисним буде вести щоденник англійською мовою: записуйте туди свої щоденні справи та окремі думки.

Мовні школи

Найпростіший варіант покращення мовних навичок - записатися до онлайн школи англійської мови. Вам допоможуть не лише освіжити знання, а й поглибити їх або підготуватися до іспитів ЗНО (НМТ), IELTS, TOEFL у зручному форматі. Приміром, в школі JustSchool можна навчатися як з комп’ютера, так і з окремого мобільного застосунку. Всі заняття проходять на інтерактивній платформі у форматі відеочату з вчителем. Тут працюють справжні професіонали, які визначать ваш рівень англійської і даватимуть знання відповідно до ваших навичок та потреб.

Звісно, вчити англійську непросто - але й не так складно, як здається початківцям. Головне, впевнено йдіть до своєї мети! А як саме це робити - вирішувати тільки вам.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх